Autoři doplňků čtěte: překlad a update pro nové Nette Beta
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Prosím, autoři těchto doplňků: přepište je pro Nette Beta (ideálně s namespace). Pokuď doplňek spravovat nechcete, dejte vědět – může se ho ujmout někdo další, nebo ho úplně odstraníme.
- DataGrid Roman Sklenář
- Editable DataGrid Honza Kuchař
- EditableTree Lopo (Pavol Hluchy)
- [existuje 2.0 fork]
GUI for Acl Tomáš Marcaník Navigation Jan Marek- TagCloud Jan Marek
- TreeView Roman Novák
- HeaderControl Ondřej Mirtes
Invoice control Ondřej Brejla- RssControl Jan Marek
- Captcha 3D Tomáš Jukin
- CBTree Lopo (Pavol Hluchy)
- CHeckboxList Jan Vlček
- DatePicker Roman Sklenář, Tomáš Kraina
- LiveForm validation Radek Ježdík, Marek Dušek
- MultipleFileUpload Honza Kuchař a spol.
- RequestButton Petr Procházka
- ScaffoldingRenderer David Grudl
- SuggestInput Martin Pecka
- TemplateRenderer Honza Kuchař
- StringTemplate David Grudl
- AutoUse Karel Hák
- Logger Jan Smitka, Martin Pecka
- PdfResponse Jan Kuchař
- DoctrinePanel Peter Ped Helcmanovský
- Doctrine 2 Panel Patrik Votoček a spol.
PhpEdPanel Jaroslav Povolný (jasir)RequestsPanel Jaroslav Povolný (jasir)- StopwatchPanel Pekelník
Následující doplňky mají nějaký nepřeložený kód:
ForumControl Radek Dostál- [nebude]
GUI for Alc Tomáš Marcaník (minimálně samples jsou v češtině) Invoice Control Ondřej Brejla (šablony)- WebPay Petr Procházka
DateTimePicker Radek Dostál (obrázek)- RequestButton Petr Procházka
- Ajax form driver s podporou eventů Jan Kuchař
PresenterLinkPanel Foowie
Nestáhnutelné doplňky:
- 3DCaptcha Tomáš Jukin
Cbox3S Lopo (Pavol Hluchý) přejmenované repo?PswdInput Lopo (Pavol Hluchý) přejmenované repo?
Hodně doplňků nabízí k downloadu celý Nette skeleton (často v hodně staré verzi) a v něm se daný addon hledá špatně (občas je v libs, někdy components, models, …). Ořízněte prosím balíčky tak, ať se dají snadno zapojit.
No a asi všichni musíme vytvořit anglickou dokumentaci pro své doplňky.
Editoval Mikulas Dite (6. 9. 2011 9:59)
- ic
- Člen | 430
Nechci nějak pomlouvat, ale Visual Paginator taky zrovna není nejnovější verze XD
Jinak spoustu přídavků už předělali uživatelé do nové verze čistě pro svou potřebu… na githubu je jich k vidění hodně. Možná by stálo za to se jich zeptat, jestli by neudělali pull.
GUI for Acl asi někdo pro novou verzi přestavěl (nezkoušel jsem, ale stojí to v diskuzi) https://componette.org/search/?…
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Ok, v tom případě se ti omlouvám. Těch doplňků je hodně a projít každé repo byl záhul :)
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Popravdě ani moc ne. Přemýšlel jsem na tím a podle mě nejlepší bude mít doplňky kompatibilní s aktuální verzí. Samozřejmě je zpětná kompatibilita pomocí různých balíčků vítaná, ale taková 3D captcha, která je (přesně) dva roky stará už je prakticky k ničemu. Navíc co tak čtu některé dotazy, většina uživatelů nečte requirements a vrznou to tam. Jednak je pro nové uživatele lepší mít kompatibilní doplňky a za druhé ti na starších verzích si je umí předělat.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
To jo, čekám co z toho teď odpadne. Nechal bych to nějaký týden přes konec prázdnin a pak se uvidí.
- 22
- Člen | 1478
Určitě jsem pro tam sloupec s verzí/revizí Nette dát.
Jinak budeme za rok ve stejné situaci a takto bude jasné, jestli se autor o doplněk stará nebo ho uděla pro beta verzi a už to nemělo od té doby update. Zaroveň by se někde mohla udržovat stránka revize → datum vydání (stačilo by jen revize s BC breakem) této revize a bude to jasné, kdy naposled to to bylo updatováno. Nebo je v čísle revize nějak zakodované datum? Nezkoumal jsem..
Editoval 22 (12. 8. 2011 23:21)
- Mikulas Dite
- Člen | 756
To bych právě neřekl. Radikální BC break jsou suveréně nové namespace. Jinak se David snaží zachovávat kompatibilitu zuby nehty. Za rok touhle dobou budou možná nové formuláře a pokuď se změní api, klidně podstoupím tuhle srandu znova (navíc jenom pro zlomek toho co teď).
V čísle revize konkrétně čeho? Jestli myslíš commit hash, tak to je nedekódovatelný, ale o tom asi nemluvíš.
Na rovinu: jedna statická stránka s doplňky nevydrží, jakmile se Nette rozšíří mimo ČR, což snad není úplně daleká budoucnost. Právě proto je ale potřeba kvalitní základna pro nové uživatele. A ti budou chtít nové aktuální doplňky. (a raději žádné, než nefunkční). A potom bude čas zakládat nějaké databáze addonů a hrát si s tím trošku víc :)
- 22
- Člen | 1478
nevím, jestli je to commit hash nebo jak se to generuje, ale mám na mysli toto a datum tam je, jak jsem právě zjistil :-)
takže pokud to ponese tuto informaci – třeba Tested for ver: ffc773d released on 2011–08–08, je to samoudržovatelné tvůrci doplňků a přehledné pro případné uživatele.
- radas
- Člen | 224
Zdrojové kódy doplňků
přepsány pro PHP 5.3, přeloženy do angličtiny, obrázky taktéž s anglickými texty.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Super, dík, updatnul jsem původní post. Tak zatím to docela mizí, možná se nakonec někam dostaneme :)
- Lopo
- Člen | 277
co sa tyka CBox3S a PswdInput – aktualizovane verzie su sucastou Lohini
rovnako je tam aj TreeView – k tomu mam pristup tusim takze skusim ho updatnut aj priamo
CBTree a EditableTree som uz zacal aktualizovat ale su trosku problemy s obsluznymi JS takze to potrva
DataGrid je pokial viem aktualizovany v ramci dev branche, prip v Lohini si ho tiez aktualizujem
- Bernard Williams
- Člen | 207
Mikulas Dite napsal(a):
Prosím, autoři těchto doplňků: přepište je pro Nette Beta (ideálně s namespace). Pokuď doplňek spravovat nechcete, dejte vědět – může se ho ujmout někdo další, nebo ho úplně odstraníme.
- GUI for Acl Tomáš Marcaník
Následující doplňky mají nějaký nepřeložený kód:
- GUI for Acl Tomáš Marcaník (minimálně samples jsou v češtině)
Nazdárek,
já se omlouvám, ale momentálně nemám vůbec čas můj doplněk přepsat na „nové“ Nette a v nejbližší době (v září jedu na půl roku do Portugalska) ani mít nebudu.
V komentářích doplňku dal uživatel all.montegro odkaz na jeho GIT, kde je můj doplněk přepsaný do Nette 2, takže leda použít to. Omlouvám se, ale teď mají přednost jiné projekty.
Bernard
- Mikulas Dite
- Člen | 756
@Lopo: Ok, oprav to prosím přímo v těch addonech, já se tam nedostanu.
@Bernard: Škoda, ale co se dá dělat. Zatím jsem to škrtnul a uvidíme co s tím bude časem.
- ic
- Člen | 430
Teď se na to dívám a čtu ‚… Doplňky pro nejnovější verzi Nette jsou vypsány výrazně.‘. Přitom tohle u spousty z nich nesedí, má to cenu takovouhle větičku tam vůbec psát. To dopadne jako s tím quick startem, když tam někdo dopsal že bude hotový v tomto týdnu a v diskuzi pak běsnili nedočkavci.
Výrazně je třeba https://github.com/…mmits/master kde k poslední úpravě došlo v dubnu 2010 a většina souborů je ještě 2009 je to asi jeden z nejstarších doplňků, tak bych si tipnul, že na nové verzi bez problémů fungovat nebude.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
@ic Tak u většiny to rozhodně sedí, takže cenu to má :) Takový PollControl je sice starý, ale když jsem koukal do kódu, měl jsem pocit že by měl fungovat – jak nemá namespace, tak se ho hlavní bc break netýká. Teď jsem to ale pročetl pořádně a zatím to dáme šedě. Mělo by tam teda stačit změnit Control na BaseControl.