JS validace u Nette\Form (2.0) – uprava hlasek

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
futuretux
Člen | 24
+
0
-

Zdravim,
píšu rozsáhlejší formulář a narazil jsem na jeden problém. Mám tam pravidlo kontrolované pomocí Form::PATTERN. Když odešlu formulář a pattenr nesouhlasí, tak zareaguje JS a vyhodí u políčka tu vibrující bublinu. Ta má nějaký text, který netuším jak změnit. Pomocí hlášek u addRule ani jinde to není.

A ještě k tomu přidružený dotaz – dala by se někde změnit hláška, která vyskakuje ekvivalentně při Form::FILLED?

Díval jsem se na dokumentaci API a nenašel jsem nikde žádnou metodu, která by to měnila, nemění to ani parametry. Už mě nenapadá kam kouknout. A řešení „přepsat to natvrdo v tom JS“ se mi vůbec nelíbí.

Díky za radu

voda
Člen | 561
+
0
-

vibrující bublinu

Jsi si jistý, že to je validace Nette a ne prohlížeče? Nette normálně vyhazuje alerty. Zobrazená zpráva se uvádí jako 2. parametr($message) u Nette\Forms\Controls\TextBase::addRule().

Editoval voda (11. 8. 2011 15:12)

futuretux
Člen | 24
+
0
-

Aha, díky moc. Nedošlo mi, že HTML5 tohle implementuje. A netteForms.js jsem byl přesvědčen že používám, ale omylem jsem ho vymazal. Moje blbost. Teď už to je OK, díky.