globální proměnné s nastavením

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Filip111
Člen | 244
+
0
-

Snažím se přepsat frontend mého staršího CMS do Nette – byl jsem zvyklí mít nastavení a veškeré parametry v DB v tabulce settings, načítat je do nějaké globální proměnné jako asociativní pole a používat jak v „modelu, presenteru“ tak i šablonách (Smarty).

Jak můžu něco podobnýho udělat v Nette aby to bylo korektní? Uvažoval jsem nad registrací nějaké service do containeru a pak to nějak předat taky do šablony.

Podařilo se mi už rozběhnout nějaké zobrazování stránek/článků, v Base prezenteru načítat a cachovat víceúrovňové menu, ale na takovýhle triviálních věcech vždycky zůstanu viset.

Díky za nakopnutí.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Předpokládám, že používáš dibi. Takže si uděláš tabulku a buď do bootstrap.php, nebo do poděděného Configurator::__construct() si vložíš to načítání a hodnoty vložíš do $container->params. Pak je budeš mít přístupné v presenteru jako $this->context->params a do šablony si je můžeš předávat :)

Filip111
Člen | 244
+
0
-

Díky o něčem takovém jsem uvažoval, ale radši jsem to chtěl posvětit od někoho zkušenějšího.