Utm tracking a efektivní routování

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
zatomik
Člen | 19
+
0
-

Ahoj,

potřebuju na webu evidovat návštěvníky pomocí UTM trackovacího systému. Takže návštěvníci mohou přijít na jakoukoliv mojí stránku s parametry podobně jako je tento odkaz:

<script>
http://www.test.cz/?utm_source=google&utm_medium=banner&utm_campaign=kampan
</script>

Tyto údaje potřebuji uložit do cookie. V Nette mám několik route a jde mi o to, jestli musím u každé routy nastavit nepovinný parametr s těmi utm hodnotami nebo lze nějak efektivně udělat nepovinný parametr pro všechny routy?

Je to myslím celkem používaný systém, tak třeba s jeho propojením s Nette má již někdo zkušenosti. Díky za informace.

Editoval zatomik (4. 8. 2011 20:52)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Udělal bych to v BasePresenter::startup() přes $this->getParam('utm_source'). Tzn. routy se tím rozhodně komplikovat nemusí.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

To co je za ?, routy zpracovávají automaticky a vždy (vím, že to je technicky trochu jinak, ale to je detail).

Co se týče tvého trackování. Zamysli se, jestli by nebylo lepší používat Google Analytics a potřebné přehledy si vytahovat pomocí API. Jde tam seskládat skoro cokoliv.

zatomik
Člen | 19
+
0
-

Mikulas Dite napsal(a):

Udělal bych to v BasePresenter::startup() přes $this->getParam('utm_source'). Tzn. routy se tím rozhodně komplikovat nemusí.

Díky, takhle jsem si to představoval a věděl jsem, že to v Nette určitě nějak půjde:) Bohužel jsem v Nette ještě poměrně začátečník, tak jsem na to sám nepřišel.

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

@HosipLan Jestli to je potřeba realtime, tak je GA moc pomalý. Nebo to umí API i z „dnešního“ inputu?

Editoval Mikulas Dite (5. 8. 2011 11:20)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

Umí, ale zpětně ho pořád obnovuje, někdy ještě i další den. A přesné je to až ten další den.

Editoval HosipLan (5. 8. 2011 11:26)