PhpExcel v nette – neskutecne pomale
- Ja
- Člen | 260
Zdravim,
kdyz nahraji phpexcel do nette projektu (treba do adresare libs/), tak cely projekt se zpomali a to az v radech desitkach sekund.
Netusite co by mohlo byt pricinou? Ze by se nette snazilo tech spoustu souboru z baliku phpexcelu nacitat pri kazdym reloadu stranky? Ale to se prece cachuje, ne?
Nemate tuseni jak to vyresit?
- na1k
- Člen | 288
Možná je to nesmysl, ale pokud by se cache nezvládla vygenerovat celá (kvůli velkému počtu souborů? bug? netuším…), asi by se snažila generovat při každém načtení stránky.
Ruční include jednoho souboru by to ale měl vyřešit. Knihovny bývají stejně stavěné tak, že se includne jeden soubor a ten pak tahá zbytek, tudíž by byly informace z cache RobotLoaderu stejně zbytečné.
- Langosh
- Člen | 2
Ahoj,
já měl zas problém ten, že RobotLoader nestihl projít všechny
soubory(před přidáním PHPExcel samozřejmě naprosto v pohodě) a tudíž
vypršel 30 sec časový limit.
Vyřešil jsem to nakonec přes RobotLoadera přidáním složky v /libs do config.neon. K tomu jsem do netterobots.txt dal složky z /locale krom /cs kterou používám, dále smazal nepotřebné /docs /examples a teď už to (po nacachovaní) chodí obstojně.
Prostě a jednoduše, buď to jde udělat přes nettího RobotLoadera, nebo si to člověk naincluduje sám, nebo použije ten divný Autoloader co ma PHPExcel u sebe (ale to se mi nepodařilo rozchodit s nette).
- Filip Procházka
- Moderator | 4668
Na bílou obrazovku ti to spadnou nemůže (leda bys byl v produkčním módu), protože i to, že dojde paměť je fatal error a Nette to zachytí a zobrazí laděnku.
Dej si PHPExcel do netterobots a načítej tu knihovnu ručně.
require_once __DIR__ . '/../libs/PHPExcel....';