Dobrý text editor s integrovanym filemanagerom
- ricco24
- Člen | 141
Chcel by som sa spýtať či niekto vie o dobrom text editory. Ja som si vytvoril CMS systém a použil som tam tinyMCE editor ale bohužiaľ nemá file managera ktorý mi dosť chýba. Pridal som tam síce Archiv plugin ale ten neni moc dobrý. CKEditor má vynikajúceho filemanagera ale zase na komerčné projekty je platený.
Viete o nejakom free aj na komerčné účely ktorý by obsahoval integrovaného filemanagera ?
- ricco24
- Člen | 141
Hmm pokial som dobre čítal tak na komerčné účely je CKEditor použitelný len po zakúpení licencie CKEditor – licencia bez ohladu na to či sa v ňom použije defaultný alebo neoficiálny filemanager. Free by sa to dalo použiť jedine v prípade že novo vytvorený produkt bude uvolnení taktiež pod open source licenciou … čo však vela spoločnostiam asi nevyhovuje …
- Tharos
- Člen | 1030
CKEditor je dostpuný pod licencí LGPL, dostuduj si ji. Knihovnu vydanou pod touto licencní můžeš používat v proprietárním software (rozuměj komerčním).
Edit: Nepředpokládám, že bys dělal zásahy do jádra CKEditoru a že jej jen tzv. „dynamicky linkuješ“. V jiném případě je v této licenci ještě několik omezení.
Editoval Tharos (21. 6. 2011 23:47)
- ricco24
- Člen | 141
Priznám sa že som si preštudoval aj licenciu GPL aj licenciu LGPL a o moc múdrejší som neni … (už viem prečo som nešiel na právo :-) ).
No z toho čo som si prečítal mi vychádza nasledovné ⇒ ak integrujem CKEditor napríklad pri tvorbe CMS, môžem tento CMS predať ale celý kód CMS musím zároveň uvolniť pod GPL/LGPL (open source) licenciou. Čo pre firmu nepredstavuje najlepšie riešenie …