funguje vobec nete s jquery, ajax ! viete vratit jednoduche json data?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maria288
Člen | 38
+
0
-
<script>
onLazyRead: function(node) {
                node.appendAjax({
                    url: {link combo!},
                      data: {"key": node.data.key,
          	            "mode": "all"  },
                    success: function(res){

                         alert(res);
                       },
                    error: function(res){
                     //dojde len sem ! cize nieco je zle
                         alert(res);
                       }
                  });
                  }
</script>
<?php
     public function handleCombo($key,$mode)
    {
             $this->sendResponse(new JsonResponse(array(
              'title' => 'Subitem 1',
              'key' => '1'
          )));
    }
?>

ziadny respons nic nevrati .. ba dokonca ani len nevojde do handleru !

22
Člen | 1478
+
0
-

důkaz, že funguje:
@layout.latte

	<script type="text/javascript">
		$(function(){
			$('#test').click(function(){
				$.get(this.href, function(payload){
					alert(payload.test);
				});
				return false;
			});
		});
	</script>
	<a id="test" href="{link test!}">test</a>

presenter

	public function handleTest()
	{
		$this->payload->test = 'aaa';
		$this->sendPayload();

		// nebo
		$this->sendResponse(new JsonResponse(array('a'=>1, 'b'=>2)));
	}

Editoval 22 (20. 6. 2011 19:00)

maria288
Člen | 38
+
0
-

no ano ale nie poslane cez jquery, tak ako posielam ja ale cez $.get, tot rozdiel + posielam parametre … nezda sa mi to rovnaky zapis .. kedze to potrebujem cez ajax

22 napsal(a):

důkaz, že funguje:
@layout.latte

	<script type="text/javascript">
		$(function(){
			$('#test').click(function(){
				$.get(this.href, function(payload){
					alert(payload.test);
				});
				return false;
			});
		});
	</script>
	<a id="test" href="{link test!}">test</a>

presenter

	public function handleTest()
	{
		$this->payload->test = 'aaa';
		$this->sendPayload();

		// nebo
		$this->sendResponse(new JsonResponse(array('a'=>1, 'b'=>2)));
	}
22
Člen | 1478
+
0
-

a přes co se to podle tebe posílá? :-) http://api.jquery.com/jQuery.get/

maria288
Člen | 38
+
0
-

bohuzial cez $.get nezavolam nic v ajaxe … take nieco tam nepozna … bohuzial, sak si vsimni akym sposobom musim volat ajax .. no nezavolam proste $.get !

22 napsal(a):

a přes co se to podle tebe posílá? :-) http://api.jquery.com/jQuery.get/

22
Člen | 1478
+
0
-

nechápu…v tom odkaze máš přece napsáno, že je to alternativní zápis k:

$.ajax({
  url: url,
  data: data,
  success: success,
  dataType: dataType
});

… opravdu netuším, kde jsi vytáhla onLazyRead a appendAjax a co to má dělat, ani co je v node, na který pak apendujuš nějaké ajaxové volání. Nevím, proč to neděláš Nette-way…

maria288
Člen | 38
+
0
-

a este jedna vec : v tvojom jednoduchom priklade mne vobec nefunguje response

presenter

<?php

public function handleTest()
{

        $this->sendResponse(new JsonResponse(array('a'=>1, 'b'=>2)));
}
?>
<script type="text/javascript">
        $(function(){
                $('#test').click(function(){
                        $.get(this.href, function(response){
                                alert(response);
                        });
                        return false;
                });
        });
</script>
maria288
Člen | 38
+
0
-

je to kniznica na moj strom a chcem data nacitat do .. nodu, ktory otvorim a problem lebo je to spravena kniznica v jquery, a ja ani netusim ako to spojit s nette

22 napsal(a):

nechápu…v tom odkaze máš přece napsáno, že je to alternativní zápis k:

$.ajax({
  url: url,
  data: data,
  success: success,
  dataType: dataType
});

… opravdu netuším, kde jsi vytáhla onLazyRead a appendAjax a co to má dělat, ani co je v node, na který pak apendujuš nějaké ajaxové volání. Nevím, proč to neděláš Nette-way…

Editoval maria288 (20. 6. 2011 23:10)

22
Člen | 1478
+
0
-

a jsi si jistá, že se volá ten link?? jak vypadá ten XHR požadavek? najdeš ve firebugu->síť->XHR

maria288
Člen | 38
+
0
-

nie v tomto pripade sa ani nezavola

http://www.realvea.sk/?… error 500

22 napsal(a):

a jsi si jistá, že se volá ten link?? jak vypadá ten XHR požadavek? najdeš ve firebugu->síť->XHR

22
Člen | 1478
+
0
-

takze je chyba na straně javascriptu a ne Nette, že..
v tom případě je něco špatně s tím linkem…si ho vydumpuj, co na co to přeloží.. zkusil bych tam místo toho '?do=combo'

Editoval 22 (20. 6. 2011 23:36)