Kde najdu seznam možností nastavitelných přes setOption?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
petr.pavel
Člen | 535
+
0
-

Ahoj, poradíte mi, prosím, kde najdu kompletní seznam možných $key pro funkci setOption()?

Díval jsem se do zdrojáku, ale jedinou informaci v tomto smyslu jsem našel u Nette\Forms\ControlGroup
https://api.nette.org/…oup.php.html#76
Tenhle seznam je ale neúplný, viděl jsem v příkladech i ‚id‘ nebo ‚class‘.

Předem díky.
Petr

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

K těm, co jsou vyjmenované v komentáři u Nette\Forms\ControlGroup, se v rendereru navíc používají v podstatě už jenom volby id a class, které jsi rovněž uvedl. :)

P.S. Nejsnáze se k nim dostaneš přes Nette\Forms\Rendering\DefaultFormRenderer. Jelikož tento renderer bere v potaz prakticky vše, co se u formulářových záležitostí dá nastavit, stačí si v něm vyhledat výskyty getOption.

Editoval Tharos (14. 6. 2011 23:55)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Nehledě na to, že si přes setOption můžeš nastavovat vlastní volby, které pak můžeš použít jinde.

petr.pavel
Člen | 535
+
+2
-

Díky chlapi, pro příští generace se to pokusím shrnout sem:

(sebráno z Nette\Forms\ControlGroup)

• ‚label‘ – string nebo objekt Html – má smysl jen u skupiny, nahradí label definovaný pomocí addGroup()
  • ‚container‘ – container jako objekt Html – opět pouze pro skupinu, třeba na obalení DIVem
  • ‚description‘ – string nebo objekt Html – popis se u DefaultFormRenderer zobrazí vpravo od políčka, případně uvnitř fieldsetu skupiny; nefunguje pro tlačítka (addSubmit/addButton)
  • ‚visual‘ – když true (default) vypíše kolem skupiny fieldset; false viditelně nic nezmění
  • ‚embedNext‘ – když true, tak následující addGroup() skupinu vnoří do této (dítě); false (default) vytvoří sourozence

(sebráno z Nette\Forms\Rendering\DefaultFormRenderer)

• ‚rendered‘ – již je prvek vypsán?
  • ‚class‘ – třída css
  • ‚id‘ – atribut id

Nette Framework 2.0-beta (revision d5b50dc released on 2011–06–03)

Editoval petr.pavel (16. 6. 2011 22:27)

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

EDIT: Tak ještě doplnění.

<?php

$form["input"]->setOption("id", "id obalujícímu prvku, defaultně <tr>")
	->setOption("class", "class obalujícímu prvku, defaultně <tr>");

?>

Editoval Schmutzka (11. 2. 2012 11:35)