Require na ic.cz nefunguje

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Giron
Člen | 13
+
0
-

Preji vam dobry den, pokousim se jednu aplikaci, ktera bezi u me na localhostu, nahrat na webhosting ic.cz. Problem je, ze mi nefunguje require v index.php. Index.php se normalne nacte (echo pokus se vypise), cesta k souboru bootstrap.php je spravna (opet vypsana echem), ale bootstrap se proste nerequirne. Zkusil jsem include, kontroloval jsem .htaccess, kde mam krom dalsiho:

php_flag register_globals off
RewriteEngine On
RewriteBase /

Zkusil jsem v index.php requirnout soubor pokus.php, ktery je take v rootu webu a nic. Nenapada nekoho, v cem by mohl byt problem? Struktura webu:

index.php (obsahuje krom jineho require pokus.php a samozrejme require boostrapu)
.htaccess
pokus.php (obsahuje pouze <?php echo pokus;)
/document_root
/app
...

Prosel jsem temata tykajici se teto problematiky, ale nepodarilo se mi problem vyresit, zaroven upozornuji, ze co se tyce php a Nette obecne, jsem opravdu jen zacatecnik. Budu vdecny za jakoukoliv radu.

Giron
Člen | 13
+
0
-

Tak require v ramci rootu uz jde, nevim proc, ale stale nejde requirnout/includnout cokoliv mimo root, respektive zkousim includnout soubor pokus.php, ktery je ve slozce app, ale bez uspechu. Soubor pokus.php v rootu requirnout jde. V .htaccess ve slozce app mam jen:

Order Allow,Deny
Deny from all
nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Tohle sice nesouvisí s Nette (takže ti tohle téma brzo někdo smaže :-) ), ale zkus

// Necháme vypisovat všechny chyby
ini_set("display_errors", 1);   //možná tenhle příkaz nebude povolený, kdyžtak neva
error_reporting(E_ALL);

// Zkusíme includnout nějaký soubor
include __DIR__ . '/app/bootstrap.php';

a řekni, jestli to funguje, případně vypisuje nějakou chybu.

Editoval xxxObiWan (3. 6. 2011 15:38)

Giron
Člen | 13
+
0
-

Dekuji za reakci, vyreseno, diky tomu, ze jsem konecne diky vypisu chyb videl, co se vlastne deje. Slo o naprostou prkotinu. Zapomel jsem prepsat nasledujici:

define('APP_DIR', '/app');

na nasledujici:

define('APP_DIR', 'app');

Presouval jsem totiz index.php z document root, menil cesty a zapomel jsem umazat to lomitko. Nyni je vse v poradku, mockrat diky za pomoc a omlouvam se za svoji hloupost. Jelikoz toto tema nema v podstate nic spolecneho s Nette, topic klidne smazte. Jeste jednou diky.