Nette 2.0 sandbox chyba 404

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wodCZ
Člen | 49
+
0
-

Dobrý den. Stáhnul jsem si nette 2.0 alfa 2 s tím, že se do vydání bety něco naučím, a pohořel jsem už při nahrávání sandboxu. Po spuštění (http://nette.ikw.cz/www/) mi script hodí chybu 404. Původně jsem dostal e500 od hostingu, tak jsem zakomentoval Options indexes a followsymlinks. Neví někdo co je zdrojem této chyby? Zkoušel jsem vícero rad, které jsem našel v jiných diskuzích, také jsem se pokoušel nastavit scripturl (to se mi nepovedlo), odkomentoval jsem rewritebase a pohrál si s jeho hodnotou. stále nic.
Prosím jakýkoliv tip.
A BTW dočetl jsem se správně že 1.6. by mohla vyjít dokumentace pro verzi 2.0?

Editoval Inkode (23. 5. 2011 0:03)

nanuqcz
Člen | 822
+
0
-

Dobrý den, zkuste na server nahrát a spustit Requirements-Checker (najdete ho v zipu s Nette ve složce tools) – snad něco objeví.

EDIT: A pokud neobjeví, zkusil bych přejmenovat www/.htaccess na www/_htaccess. Tím htaccess vyřadíme (a ujistíme se, že chyba není v něm). Homepage sandboxu by se měla načíst správně i bez něho.

Editoval xxxObiWan (23. 5. 2011 0:27)

Morfeo21
Člen | 35
+
0
-

Podle toho, co vidím na té homepage, tak je špatně nastavená ScriptPath, která by měla být „/www/“. Dělalo mi to taky na hostingu u OneBitu a vyřešil jsem to tak, že jsem upravil přímo skript Nette/Web/UriScript.php aby vracel správnou hodnotu. Jinou možnost jsem nenašel … kdyby někdo věděl jak o „čistě“ nastavit, podělate se prosím :)

wodCZ
Člen | 49
+
0
-

Requirements-checker jsem spouštěl, kromě mem_cache vše v pořádku. htaccess jsem přejmenoval („vypnul“), problém to nevyřešilo.

Morfeo: Jak nastavím scriptPath? Natvrdo jsem přepsal scriptPath v souboru co jsi psal, i metodu setScriptPath, ale výpis co mám v bootstrapu potom (UriScript dump co se zobrazuje na stránce) je stále stejný. scriptPatch se nezměnilo ani po přepsání… Ani po smazání tempu

EDIT: už to funguje, stačilo to nechat „odležet“. Nakonec je tedy natvrdo přepsání řešením. Také by jsem ocenil způsob, jak to nastavit.
Uri::setScriptPath(„/www/“); mi pravděpodobně nepomáhalo, ale možná, kdyby jsem to nechal také chvíli „odležet“, že by to fungovalo.

Jinak čím je to způsobeno, že se to použije až po nějaké chvíli?

Editoval Inkode (23. 5. 2011 14:59)