Nefunguje routování (pravděpodobně)
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Člen | 8
Ahoj všem :). Jsem nový v nette. Začal jsem podle tutoriálů, projížděl jsem jak klaśické zde, tak různé videotutoriály na YT.
V pořádku jsem spustil sandbox. Umím celkem používat latte(vkládat proměnné, foreach…), umím volat dotabázi přes model a dibi. Taky jsem snad celkem pochopil MVC model.Problém je v tom, že se mi nepovedlo rozchodit odkazy. Vytovřil jsem primitivní menu, podle zdejšího tutoriálu.
<a href="{link test}">Odkaz</a>
Dále jsem vytvořil samozřejmě příslušné test.latte v Homepage presenteru. Problém je že když kliknu na příslušný odkaz, místo vytouženého přechodu na něj se mi zobrazí Objekt nenalezen chybka… S routováním ani s ničím ostatním jsem nehábal, vše je podle defaultního sandboxu. Jedná se o Nette ve verzi pro PHP 5.2.0 . URL se změní, ale víc nic. Nevíte proč prosím? Děkuji.
- powercz
- Člen | 12
Ahoj,
předpokládám že chceš odkaz na stejný presenetr, na akci ‚test‘. Místo makra link použij plink
<a href="{plink test}">Odkaz</a>
Viz dokumentace
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Člen | 8
Děkuji, zkusil jsem, ale to nic nemění. jak jsem psal, makro to asi vezme v pohodě, protože URL se změní na /homepage/test, avšak stejně objekt nenalezen.
- B.Gen.Jack.O.Neill
- Člen | 8
Jur4 napsal(a):
V rámci presenteru se link i plink chovají stejně. To nebude ten problém.
„Objekt nenalezen“ je, pokud se nemýlím hláška Apache. Máš povolený mod_rewrite? Popřípadě máš tam .htaccess?
To bude ono! Já sem ale vůl. Moc děkuji :)
- Jur4
- Člen | 51
Toby91 napsal(a):
myslím, že je to v pořádku .. na serveru když dám /sign/in .. jak už je v sandboxu defaultně tak to jde… na localu ani ťuk a mod_rewrite, jak už jsem zmínil, je povolen.
Ta url vypadá v pořádku. Zobrazí se chyba Apache nebo až Nette? Není náhodou na lokále problém s RewriteBase?
Editoval Jur4 (12. 5. 2011 22:22)
- Toby91
- Člen | 9
tak už to běží, problém byl přecejen v mod_rewrite…
nejdřív jsem odkomentoval pouze „LoadModule rewrite_module
modules/mod_rewrite.so“ – to nepomohlo
po změnách „AllowOverride None“ na „AllowOverride all“ a následném
restartu apache vše funguje, každopádně všem děkuji za pomoc a omlouvám
se za takovou banalitu :)
Editoval Toby91 (12. 5. 2011 22:30)