DIBI nefunguje a v návodu na tohle nic není
- ondrej_piza
- Člen | 6
Potřeboval bych vědět, jak zprovoznit Dibi. Nefunguje mi to, při
jakémkoliv pokusu o operaci nad Dibi to hlásí Fatal error class dibi not
found.
Složka dibi je nahraná přesně dle návodu. Kam se má co vložit nebo
zapsat?
- ondrej_piza
- Člen | 6
Okej, dibi jsem rozjel, nějaká blbost. Proč mi při obou těchto zápisech vyhodí hlášku, že to vrací objekt místo stringu?
$jmeno = dibi::select(‚name‘)
->from(‚users‘)
->where(‚id=%i‘,$id)
->execute();
$jmeno = dibi::query(‚SELECT users.name
FROM [users] WHERE
[id] = %i‘, $id);
$this->template->prijmeni = $jmeno;
Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, object given in E:\wamp\www\mujprojekt\libs\Nette\Templates\Filters\TemplateHelpers.php on line 62
- ondrej_piza
- Člen | 6
To je rada na nic. Mám tu otevřených asi 20 oken, každý to popisuje trochu jinak, ale v tomhle se shodují. Tohle je formálně správný zápis.
- mrataja
- Člen | 57
ondrej_piza napsal(a):
To je rada na nic. Mám tu otevřených asi 20 oken, každý to popisuje trochu jinak, ale v tomhle se shodují. Tohle je formálně správný zápis.
Co tohle? (viz. dibi quick start a ziskávání výsledků)
$jmeno = dibi::query(‚SELECT users.name FROM [users] WHERE [id] = %i‘, $id, ' LIMIT 1')->fetch();
$this->template->prijmeni = $jmeno;
- ondrej_piza
- Člen | 6
Dá se nějak vypsat pole? Jako že přes dibi::query načtu celé pole záznamů a chtěl bych ho vypsat například do tabulky. Jde to nějak jednoduše?
- mrataja
- Člen | 57
ondrej_piza napsal(a):
Dá se nějak vypsat pole? Jako že přes dibi::query načtu celé pole záznamů a chtěl bych ho vypsat například do tabulky. Jde to nějak jednoduše?
$jmeno = dibi::query('SELECT users.name, users.email FROM [users]')->fetchAll();
foreach($jmeno as $row => $value) {
echo '<tr><td>' . $value->name . '</td><td>'. $value->email. '</td></tr>';
}
Editoval mrataja (20. 4. 2011 21:41)