Jak na upload velkých souborů

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
joseff
Člen | 233
+
0
-

Zdravím, nevíte někdo jak na upload velkých souborů (myslím tím od 20MB do cca 2GB) jako to dělá třeba uložto, nebo uschovna + by se hodilo nějak vizuálně zobrazit stav kolik je již uploadnuto. Díky za rady nikdy jsem to nedělal tak nevím kde začít…

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Začal by som na Googli

joseff
Člen | 233
+
0
-

Děkuji za velice cenou radu! Sem si právě říkal jestli jsem první kdo to v nette řeší nebo ne…

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Na upload velkych suborov v s progressbarom ti pomoze tento plugin.

joseff
Člen | 233
+
0
-

No to vypadá velice zajímavě, zkusím to. Děkuji!

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Nebo použij MFU (pro tebe tato poznámka, plugin do Nette), které používá plupload nebo uploadify nebo swfupload.

Ale zatím je oficiální podpora jen pro Nette 0.9.x.

joseff
Člen | 233
+
0
-

JJ dík taky pěkné. Nic proti flash, ale pokud mohu preferuji variantu bez něj. No tak uvidíme zkusím asi obojí :-D

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Já používám FileUploadMulti, což je defakto obdoba FileUpload, která má pár features navíc: specifikace min a max, hromadná validace, 2 módy ( soubory navíc ořízne / vrátí NULL), omezená podpora pro Multipart/mixed (naštěstí od Opera 11.10 posílá Opera normálně), formulářový prvek je pak pole souborů.
na klientovi se to chová jako prostý input type=file multiple=multiple. IE tohle nezvládá, tak v javascriptem ošetřím přidávání tlačítek. Skript má navíc feature odeslání formuláře kromě ajaxu přes iframe, takže soubory se posílají na pozadí.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

PS: plupload se dá nakonfigurovat opravdu různě, tedy i bez flashe a silverlightu: http://www.plupload.com/…runtimes.php