Obskurní chyba – na serveru nefunguje, na localhostu ano

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Pavel Kouřil
Člen | 128
+
0
-

Ahoj,
prve se omlouvám za nevystihující název threadu, ale ani nevím, jak to pojmenovat.

Takže – mám problém s Nette 2.0 (nejčerstvější revize z gitu) a PHP 5.3 (localhost 5.3.1, server PHP Version 5.3.3–0.dotdeb.0)
Jedná se o následující problém (POUZE na serveru, na localhostu všechno funguje bez sebemenších problémů)
Nefunguje mi vykreslení článku a kategorie (:Front:Page:Article:View a :Front:Page:Article:Category), které vypadají následovně

<?php
  public function renderView()
    {
        $id = $this->getParam('id');
        $slug = $this->getParam('slug');
        $this->template->article = Articles::getArticle($id);
    }

public function renderCategory()
    {
        $id = $this->getParam('id');
        $slug = $this->getParam('slug');

$vp = new \VisualPaginator($this, 'vp');
        $paginator = $vp->getPaginator();
        $paginator->itemsPerPage = 10;
        $paginator->itemCount = Articles::getNumberOfCategoryArticles($id);

$this->template->articles = Articles::getCategoryArticles($id, $paginator->offset, $paginator->itemsPerPage);
    }
?>

Vyhodí to standardní 404, které se nezbavím ani s natvrdo zaplým debuggerem – při natvrdo zaplém debuggeru se zobrazí pouze debug toolbar, nicméně Laděnka nic (a také se nic nezaloguje do adresáře). I když při jiných chybách Laděnka ukazuje a loguje.

O chybu v routování IMHO nepůjde, protože id, slug i presenter:action si to dle debug baru dosadí dobře (a routování do všech ostatních částí webu (ať už :Admin, či :Front:Page:Article:write)) také jede.

Chyba s DB dle mě také není, protože na Homepage se články zobrazují dobře.

S Texy! chyba také nejspíš nebude – protože přes |texy to na Homepage zformátuji dobře.

A teď babo raď…
Setkal se s takovýmto obskurním problémem někdo?
Budu rád za každou odpověď

PS: magic_quotes jsem vypl

norbe
Backer | 405
+
0
-

Napadlo mně jen vyskakuje Ti 404 přímo od serveru, nebo od nette? Ale podle toho co píšeš asi nette co?

Pavel Kouřil
Člen | 128
+
0
-

Právěže Nette.
PS: Zakomentovat RewriteBase jsem zkoušel, ale pak skončím s apachovským normálním errorem – takže tudy také cesta nepovede. Prostě je to tak divná chyba, že jsem nenašel ani podobný řešený problém zde na fóru (ani totiž nevím, pod čím jej přesně hledat)

Pavel Kouřil
Člen | 128
+
0
-

Tak jsem zkusil smazat překladové tabulky z routeru – a ejhle, rozhýbalo se to … něco je asi špatně v mých překladových tabulkách pro action, nicméně zaboha nevím co.

Volám toto před nastavováním samotných rout.

<?php
Route::setStyleProperty('action', Route::FILTER_TABLE, array(
            'detail' => 'View',
            'kategorie' => 'Category',
            'napis' => 'Write',
            'vlastni' => 'Own',
        ));
?>

// EDIT: Tak už jsem zjistil, v čem byla chyba – ve velkých písmenech z názvech actions v kombinaci s linuxem, který je case-senstive, na hostingu. Co mě ale udivuje je, že write.latte to načetlo dobře (i když tam v velkých/malých písmenech byla také neshoda)

Editoval Pajka (25. 2. 2011 21:54)