500 Internal Server Error -could not find driver

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
talpa
Člen | 44
+
0
-

Ahoj, dochazi mi tu k chybe viz vyse, mam chybu v logou could not find driver, puvodne jsem si myslel ze je to chyba php_pdo ale zrejme neni, nenacita se mi asi vubec config.ini protoze hodnoty k db mam prazdne, nette mam posledni vyvojovou, php 5.3.3 mohu dat i nastaveni apache, jinak na lokalu mi to bezi na centosu zminovana chyba tj. nenacte se config.ini a dal ani vrz.

Tak jsem se probadal ze mi to pada v inicializaci u baseModelu

     /** @var Nette\Database\Connection */
13:        protected static $connection = null;
14:
15:        public static function initialize()
16:        {
17:            $dbConfig = Environment::getConfig('database');
18:            self::$connection = new Connection(
19:                "{$dbConfig->driver}:host={$dbConfig->host};dbname={$dbConfig->database}",
20:            $dbConfig->username,
21:            $dbConfig->password
22:            );
23:        }
24:    }

Editoval talpa (21. 2. 2011 2:27)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

I bez znalosti Nette\Database si troufám tvrdit, že neexistuje driver, který tomu vnucuješ v $dbConfig->driver :)

talpa
Člen | 44
+
0
-

No to jsi sice chytry kluk, ale v php pdo extension je a jak jsem psal vyse driver="" opravdu neexistuje (nenacte se config.ini) , takze primarne nebude chyba v driveru:) cetl jsi vubec poradne co jsem psal? rekl bych ze vubec

dakota
Člen | 148
+
0
-

Máš rozdelený config na sekcie – common, production, development? Je database aj v sekcii production?

Editoval dakota (21. 2. 2011 8:55)

talpa
Člen | 44
+
0
-

no jde o to ze to mam dobre, protoze na lokale to mam uplne stejne a bezi to, mozna nejaka jinak konfigurace apache ale to jsem zkousel

[development < common]



; database

database.driver = "pgsql"

database.host = "localhost"

database.username = "apavel"

database.password = "xxxx"

database.database = "dcm"

database.charset = utf8

database.port = 5432

database.lazy = true
voda
Člen | 561
+
0
-

A v sekci [production < common] máš co? Případně sem dej celý config.

Jinak tvrzení:

no jde o to ze to mam dobre

mi přijde, vzhledem k tomu, že ti to nefunguje, docela odvážné :)

Editoval voda (21. 2. 2011 21:34)

talpa
Člen | 44
+
0
-

mas rech pri zakladani db jsem se uklepl v pismenku :D