Problém s cache – zobrazuje se pouze bílá stránka

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Aplikace běžela na hostingu bez problémů cca 2 měsíce, nejdnou se mísdto ní objevila bílá obrazovka.
Snažil jsem se dohledat, kde je problém a v logu je toto:

InvalidStateException with message 'Service 'Nette\Caching\ICacheStorage' not found.' in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/ServiceLocator.php:157  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/

složka temp má práva správně nastavená na 777.
Řešil jsem to i s hostingem, ale nedohledali jsme příčinu. Když ale restartovali webserver, tak aplikace naběhla, ale pouze jednou.

Díky za pomoc

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Kam se standardně ukládá cache? do složky temp?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

temp/cache v 2.0, jinak temp.

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Tak vymazání složky temp nepomůže a stále platí to, že když na hostingu rastartují webserver, tak jednou naběhne.
Nemáte někdo nápad co s tím? Už jsem bezradnej.
Dík

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Nemáte někdo nápad co by to mohlo být?

Toto se objevuje v logu:

[2011-02-12 09-14-35] PHP Notice: Undefined offset:  1693665520 in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Debug/templates/bluescreen.phtml:50  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/koledy/
[2011-02-12 09-14-35] PHP Notice: Undefined offset:  1693665519 in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Debug/templates/bluescreen.phtml:50  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/koledy/
[2011-02-12 09-15-35] PHP Fatal error: Class '(null)' not found in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693848888  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/recepty/
[2011-02-12 09-15-38] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1693855710 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693860519  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-maminku/
[2011-02-12 09-15-38] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1693855710 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693860519  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-holku/
[2011-02-12 09-22-52] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1693860436 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693855709  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/
[2011-02-12 09-25-14] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1693855710 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693860519  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-zenu/
[2011-02-12 09-25-17] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1693855710 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:1693860519  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-kluka/
[2011-02-12 10-26-54] PHP Fatal error: Uncaught exception DibiDriverException with message 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)' in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/dibi/drivers/mysql.php:113  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/tipy-na-darky/

Editoval Ladis-s (12. 2. 2011 11:08)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Zkus přehrát Nette, tyhle chyby vypadají hodně divně…

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Tak jsem nahrál Nette znovu a stále stejný problém. Když smažu obsah složky temp a dám refresh stránky, tak se v tempu ani nic nevygeneruje.
Zatím pokaždé když se restartoval webserver, tak aplikace jednou naběhla. Admin hostingu už je ze mě asi šílenej, že chci pořád restartovat :o)

Ginny
Člen | 36
+
0
-

Se kterou chybou z logu máš problém? Pokud se všemi, tak poslední je: Nepodařilo se připojit k db – zkontroluj údaje. První dvě jsou: Odkazuje se na klíč v poli, který neexistuje.
A to mezi tím je vyčerpaná paměť – chce to zvýšit memory limit.

EDIT: Přehlídl jsem tu 3. chybu, ta je opravdu divná. A celkově je to nějaké záhadné.

Editoval Ginny (12. 2. 2011 16:24)

Michalek
Člen | 210
+
0
-

Neměnili nastavení eAcceleratoru? Nepřidali / nepřidal jsi / nějaké rozšíření, třeba Minify?

Editoval Michalek (12. 2. 2011 16:40)

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Aha, tak když jsem kopíroval ze zálohy, tak jsem omylem přehrál i config.ini, takže i údaje k databázi. Teď už tam mám správné údaje, ale stále to nejede.
Nyní to nevyhodí žádnou chybu do logu. Už to nějak nechápu.

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Ha, tak teď se to tváří, že je vše OK.

V .htaccess jsem nastavil:
php_flag register_globals on

i přes to, že to neodpovídá správné konfiguraci:
http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/…/checker.php

Máte pro to někdo rozumné vysvětlení?

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

tak teď jsem z toho fakt už jelen. Opět aplikace nejede, když nastavím register_global off a pak opět on, tak aplikace jednou naběhne a pak už opět bílá obrazovka.
v logu je:

[2011-02-12 19-33-27] PHP Fatal error: Class '(null)' not found in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu
/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:-846047339  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/
Ginny
Člen | 36
+
0
-

Když promažeš temp, tak to normálně naskočí?

Btw, neupgradoval v poslední době hosting na jinou verzi PHP / nedělaly se nějaké změny na hostingu?

Editoval Ginny (12. 2. 2011 21:59)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Hodně podobně se mi aplikace chovala, když jsem nainstaloval XCache. Zkontroloval bych, jaké všechny PHP moduly mají nainstalované.

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Mohu se zeptat, co je to za hosting, že tam jsou takové problémy?

Zkoušel jsi tam rozjet nějakou jinou aplikace, která běží na Nette?

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Prý nic v nastavení neměnili. Jen jsme náhodou zjistili, že mi nejde přihlášení do databáze, tak to prý opravili (nevím co s tím bylo). Poté vše začalo chodit.
Teď jsem se na aplikaci podíval znovu a opět nejede a v logu je toto:

[2011-02-12 23-29-14] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1601332667 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Configurator.php:245  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/
[2011-02-12 23-47-34] PHP Fatal error: Class '(null)' not found in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:-846060232  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/
[2011-02-13 00-46-12] PHP Fatal error: Class '(null)' not found in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:-846057066  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-dedecka/
[2011-02-13 01-04-36] PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 3448932265 bytes) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Configurator.php:245  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/
[2011-02-13 06-38-20] PHP Fatal error: Couldn't execute method Config::offsetset in Unknown:0  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/tipy-na-darky/?vp-page=4
[2011-02-13 06-38-20] PHP Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(Unknown) is not within the allowed path(s): (/tmp:/u2/www/mail:/usr/lib/php:/u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/) in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Debug/templates/bluescreen.phtml:211  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/tipy-na-darky/?vp-page=4
[2011-02-13 06-38-35] PHP Fatal error: Couldn't execute method Config::offsetset in Unknown:0  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/tipy-na-darky/?vp-page=4
[2011-02-13 06-45-10] PHP Fatal error: Couldn't execute method Config::offsetset in Unknown:0  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/darky-pro-kluka/
[2011-02-13 10-14-44] PHP Fatal error: Class '(null)' not found in /u2/www/tipy-na-vanocni-darky_eu/data/www/libs/Nette/Environment/Environment.php:-846050044  @  http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/tipy-na-darky/
Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

jtousek napsal(a):

Mohu se zeptat, co je to za hosting, že tam jsou takové problémy?

Zkoušel jsi tam rozjet nějakou jinou aplikace, která běží na Nette?

Je to hosting isol.cz. Mám u nich ještě jeden web a jsem naprosto spokojen, vždy bylo vše OK.
Zkusím tam nahrát ještě jinou aplikaci Nette

Peter9
Člen | 69
+
0
-

Ginny napsal(a):
A to mezi tím je vyčerpaná paměť – chce to zvýšit memory limit.

Toto by som rozhodne nerobil :)

@Ladis-s: Tvoj skript žerie :) Možno že si odhalil niečo :D :D

PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 1601332667 bytes)

Táto chyba vraví: PHP využilo povolenú pamäť (40MB) – snaží sa alokovať: 1 601 332 667 B = 1,6GB pamäte RAM. (Proste Memory leak). A pod tým je:

PHP Fatal error: Allowed memory size of 39845888 bytes exhausted (tried to allocate 3448932265 bytes)

možných: 40MB, potrebuje: 3 448 932 265 = 3,4GB pamäte. Mám pocit, že Nette sa snaží

PHP Fatal error: Class '(null)' not found in

Zvláštna chyba. Nie je to chyba loaderu (kt. načítava triedy)? Nevie nájsť triedu null…mhm…Debug Panel nič nehovorí?

Problém nastáva: https://api.nette.org/…tor.php.html#245 (Ak som v dobrej triede).
Funkcia Configurator::loadConfig();

Ja by som sa pozrel na to, či je váš konfig. súbor v poriadku (syntax a správne miesto)…

Editoval Peter9 (13. 2. 2011 15:00)

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Díky za rady, chvíli jsem na to teď neměl čas, ale jdu opět hledat, kde je zakopaný pes. Zkusil jsem odstranit všechny části, kde se pracuje s nějakými daty, aby to nemohlo nesmyslně žrát pamět.
Asi v tom bude nějaký bug, protože teď už to nehlásí chyby s pokusem o alokování paměti.
Horší je to, že teď aplikace někdy naběhne a někdy ne a přitom do logu nic nenapíše. Je to na adrese http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/ a když si párkrát dáte refresh, tak se jednou objeví bílá obrazovka.
Máte někdo nápad co s tím?

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Opravdu někdo nemáte ápad co s tím? Už si nějak nevím rady.
Díky

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Přejdi na jiný hosting.

Co tam máš za verzi PHP? V PHP 5.3.0 a 5.3.1 nějakej takovej zákeřnej bug byl. V 5.3.2 (a výše) to opravili.

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Přechod na jiný hosting bohužel je nereálný. Ale dá se s nimi dobře domluvit. Když jim řeknu co přesně potřebuji, tak mi vyhoví. Mám verzi 5.2.16, viz nastavení PHP – http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/info.php

jtousek
Člen | 951
+
0
-

Z toho phpinfo() mě napadá jediná věc – vypnout suhosin. Jestli nepomůže ani to, tak už vážně netuším.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Vytvoř si testovací soubor s níže uvedeným obsahem a děj vědět, jestli funguje.

<?php print_r(get_defined_constants(TRUE)); ?>

Pro porovnání pak ještě zkus

<?php print_r(get_defined_constants()); ?>
Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Vytvoř si testovací soubor s níže uvedeným obsahem a děj vědět, jestli funguje.

<?php print_r(get_defined_constants(TRUE)); ?>

Pro porovnání pak ještě zkus

<?php print_r(get_defined_constants()); ?>

První varianta nechodí – bílá stránka
Druhá varianta vypíše proměnné

Co to znamená?

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

To znamená, že na serveru je verze suhosinu, která obsahuje bug. http://bugs.php.net/bug.php?…

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Aha, tak moc dík za radu, jdu to s nima zkusit domluvit ;-)

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Aha, tak používají poslední verzi suhosinu -
Suhosin Extension 0.9.32.1

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Já mám na serveru Suhosin Patch 0.9.10 a funguje mi to.

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

tak jsem to asi testoval špatně. Nyní když dám fci:
print_r(get_defined_constants(TRUE));
Tak to něco vypíše, viz. http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/test1.php

při použití print_r(get_defined_constants());
to vypíše o dost víc, viz. http://www.tipy-na-vanocni-darky.eu/test.php

Když byl Suhosin vypnutý, tak celá aplikace fungovala bez problémů. Evidentně to tedy dělá ale, ten bug co jsi psal to asi není, protože mají verzi Suhosin Extension 0.9.32.1
Vypnutý ho prý nechat nemůžou, že to není bezpečné.
Nevíš jak zjistit v čem konkrétně má suhosin problém?

Díky

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Problém se projevují jen po reloadu serveru (neplést s restartem).

Ladis-s
Člen | 53
+
0
-

Co to znamená?