Generování url a routování

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mrataja
Člen | 57
+
0
-

Dobrý den, prosím o radu ohledně generování linku a s tím spojené routování

V modelu mám testovací data:

<?php
        $this->template->KategorieMenuItems = array(
            array (1, 'Test', 'Test'),
            array (2, 'Test1', 'Test1'),
            array (3, 'Test2', 'Test2'),
        );
?>

A v šabloně se snažím vykreslit menu

<?php
{foreach $KategorieMenuItems as $n => $kategorie}
<?php NDebug::barDump($kategorie[0], 'id kategorie'); ?>
<li><a href="{link 'Kategorie:default', $kategorie[0]}"  title="{$kategorie[2]}">{$kategorie[1]}</a></li>
{/foreach}
?>

V bootstrapu mám:

<?php
$router[] = new NRoute('<presenter>[/<action>][/<id>]', 'Homepage:default');

$router[] = new NRoute('<presenter kategorie>/[/<id>]', array(
        'action' => 'default',
        'id' => NULL,
));
?>

Nechápu, proč ale dostávám tyto url

<li><a href="/www/kategorie"  title="Test">Test</a></li>
<li><a href="/www/kategorie/1"  title="Test1">Test1</a></li>
<li><a href="/www/kategorie/1"  title="Test2">Test2</a></li>

Díky moc za jakoukoliv radu

Martin

Editoval mrataja (7. 2. 2011 19:28)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

A jaké URL bys čekal?

mrataja
Člen | 57
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

A jaké URL bys čekal?

Čekám id kategorie (testu) které obsahuje $kategorie[0]

<li><a href="/www/kategorie/1"  title="Test">Test</a></li>
<li><a href="/www/kategorie/2"  title="Test1">Test1</a></li>
<li><a href="/www/kategorie/3"  title="Test2">Test2</a></li>

Věřím tomu, že je to nějaká úplná kravina a budu za blbce .. ale i po přečtení diskusí, „manu“ k link a routeru jsem to asi nepochopil.

Editoval mrataja (7. 2. 2011 21:46)

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

ahoj,

<?php
//měl jsi lomítko navíc
$router[] = new NRoute('<presenter kategorie>[/<id>]', array(
        'action' => 'default',
        'id' => NULL,
));
?>
<li><a href="{link 'Kategorie:', id=>$kategorie[0]}"  title="{$kategorie[2]}">{$kategorie[1]}</a></li>
nebo
<li><a n:href="Kategorie: id=>$kategorie[0]"  title="{$kategorie[2]}">{$kategorie[1]}</a></li>

PS Odzkoušeno

Editoval matata (8. 2. 2011 4:09)

mrataja
Člen | 57
+
0
-

Moc děkuju