Rozdělení na admin a front část > nefunkční

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
lopikol
Začátečník | 75
+
0
-

Pomocí tohoto návodu jsem se rozhodl udělat i admin část, ale mám problém s dotazy na DB resp s modules.
https://doc.nette.org/…thentication

Mám:
app/FrontModule/presenters/BasePresenter.php
app/FrontModule/models/BaseModel.php

Když dám zobrazit web, tak to končí chybou Class 'FrontModule\BaseModel' not found

<?php
  public function startup()
  {
    parent::startup();
    $this->templateDir = BaseModel::getTheme(); //Tento řádek je označen
  }
?>

Mohl bych poprosit o radu co kam dopsat, aby to bralo správné soubory? Děkuji

Editoval lopikol (5. 2. 2011 11:38)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Tak předně, pokud používáš modely společné pro admin i front modul, tak je můžeš dát do složky app/models/. Je divný to mít ve front modulu a používat to i v admin.

Zadruhé používáš namespace verzi, takže se snaží hledat třídu v té aktuální namespace. Musíš napsat:

... = \BaseModel::getTheme();	// použitím \ se bude hledat globálně, mimo aktuální namespace

Editoval redhead (5. 2. 2011 12:02)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Vždyť je to v té chybě. BaseModel to nenašlo v namespace FrontModule. Předpokládám, že ten v žádném NS není:

  1. můžeš pod namespace FrontMudule dopsat use BaseModel.
  2. nebo v kódu psát \BaseModel
lopikol
Začátečník | 75
+
0
-

redhead: Jj Pokud ho použiju i v adminu, tak je vyhodim ven :) Děkuji.

Mikulas Dite: Též děkuji.

Editoval lopikol (5. 2. 2011 13:17)