gridito – nedari se mi rozjet ajax

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
gerades
Člen | 40
+
0
-

Zdravim,

zkousim rozjet Gridito a mam nasledujici problem:

  1. stahnu si ukazkovy priklad na gridito, a vsechno funguje (i ajaxove operace)
  2. nastavim si vse podle ukazkoveho prikladu ve svem projektu, tabulka se zobrazi, i odkazy, vse je spravne naformatovano. ale ajax nefunguje. kdyz kliknu na odkaz tak se vubec nic nestane.

Verze: PHP5.3, nette 2.0A2

Neresil tohle uz nekdo z vas? Nemate nejaky tip jak to fixnout? Uz to resim dva dny a zacina me to trosku iritovat :)

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Ahoj já to rozjížděl včera, a všechno v poho.

Musel jsi něco přehlédnout. Máš nalinkovyný všechny potřebny JS?

  • jquery.js
  • jquery.ui.js
  • jquery.livequery .js
  • jquery.nette.js
  • jquery.ui.gridito.js

a pak inicializační js

<script type="text/javascript">
// gridito init
$("div.gridito").livequery(function () {
	$(this).gridito();
});

// nette ajax init
$("a.ajax").live("click", function (event) {
	event.preventDefault();
	$.get(this.href);
});
</script>

Editoval matata (2. 2. 2011 20:30)

gerades
Člen | 40
+
0
-

Radeji sem napisu co tam mam, pripadne me oprav prosim:

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.3/jquery.min.js"></script>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.6/jquery-ui.min.js" type="text/javascript"></script>
<link rel="stylesheet" href="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8/themes/ui-lightness/jquery-ui.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="{$basePath}/css/gridito.css" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.nette.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.livequery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{$basePath}/js/jquery.ui.gridito.js"></script>
<script type="text/javascript">
                    // gridito init
                    $("div.gridito").livequery(function () {
                        $(this).gridito();
                    });

                    // nette ajax init
                    $("a.ajax").live("click", function (event) {
                        event.preventDefault();
                        $.get(this.href);
                    });
</script>

Muzes nasdilet jake JS tam mas ty? At to muzu porovnat… fakt uz nevim co mam blbe :-/

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

Vypadá to že to máš dobře. Máš FireBug doplněk pro firefox? Ten ukazuje možně chyby v JS.

Editoval matata (2. 2. 2011 20:34)

gerades
Člen | 40
+
0
-

Firefox a firebug jsem si ted nainstaloval, ale neumim to pouzivat… :-/ Jak zobrazim mozne JS chyby?

Editoval gerades (2. 2. 2011 20:49)

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

mrkni k nim na web a maj tam i video , skript panel , hm video nejde ale na wiki tam hodně info

Editoval matata (2. 2. 2011 20:57)

gerades
Člen | 40
+
0
-

Tak zadne JS ani CSS errors tam nejsou. Ja se z toho zblaznim asi :-)

gerades
Člen | 40
+
0
-

Z ktereho prikladu jsi vychazel? Muzes dat link? Bych to zkusil jeste cele znova… Moc diky za ochotu.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-
gerades
Člen | 40
+
0
-

Tak jsem si rekl ze na to se**, a zacal jsem to zakomentovavat… a jak jsem odstranil

<script type="text/javascript">
            // gridito init
            $("div.gridito").livequery(function () {
                $(this).gridito();
            });

            // nette ajax init
            $("a.ajax").live("click", function (event) {
                event.preventDefault();
                $.get(this.href);
            });
        </script>

tak to zacalo fungovat. nechapu, ale aspon uz to nemusim resit. kdyby nekdo vedel proc, dejte vedet pls.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

gratuluju, a firebug nic neukazal? to je divné

gerades
Člen | 40
+
0
-

firebug nic, je to divne.