Config.ini na každom počítači

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
duracel
Člen | 18
+
0
-

Zdravím.

Momentálne vyvíjam projekt kde mám 4 pracovné prostredia. Moj PC ako dev, testovný dev, testovný prod, ostrý prod. Takto mám v config.ini 4 sekcie kde definujem pripojenie k MySQL, každé PC má vlastnú DB. Tento sposob mi vyhovuje, ale musím pracne detekovať počítače a na základe toho nastavovať prostredia. Prišla mi ale zaujímavá myšlienka, kedy by sa do config.ini vložili len spoločné nastavenia, a potom by bol ešte jeden súbor, nejaký local_config.ini. Ten by si vzal admin daného počítača, doplnil do neho údaje – teda data k pripojeniu k jeho DB a aplikáciu spustil. Čo vy na to?

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

Dědičnost nestačí?
https://doc.nette.org/cs/configuring

duracel
Člen | 18
+
0
-

No práve, tak to dnes robím, ale ja dediť nepotrebujem, vlastne ano, ale len jednu common sekciu. Ja potrebujem jeden centrálny config.ini, a potom, každý počítač, kde bude aplikácia bežať, bude obsahovať jeden config_local.ini, kde budú nastavené pripojenia k lokálnej DB, prípadne iné odlišnosti.

duracel
Člen | 18
+
0
-

Pre lepšiu predstavivosť. Spravím aplikáciu, u seba na PC. Nastavím config.ini. Chcem túto aplikáciu poslať kámošovi, alebo adminovi na iný počítač. Ja neviem aké budú data k pripojeniu k jeho DB. Tak mu proste pošlem aplikačku, kde bude config.ini, do toho nebude nikdy šahať, a potom ešte jedno .ini, kde budú len údaje k pripojeniu k DB, a tie si on prepíše. A proste, ak si zmení nastavenie DB, nemusí mi písať alebo šahať do centrálneho config.ini, a v jednotlivých prostrediach hľadať to svoje, a prepisovať údaje.

bazo
Člen | 620
+
0
-

ved nic ti nebrani si nacitavat vlastny konfiguracny subor potom ako sa nacita config.ini

duracel
Člen | 18
+
0
-

Nebráni, len som chcel vedieť názor iných.

h4kuna
Backer | 740
+
0
-

bazo napsal(a):

ved nic ti nebrani si nacitavat vlastny konfiguracny subor potom ako sa nacita config.ini

jen doplním 1. parametr mění načítací soubor Environment::loadConfig($file);

srigi
Nette Blogger | 558
+
0
-

Myslim si, ze problem tu bude, lebo nacitavanie viacerych config suborov nebolo doteraz uspokojivo vyriesene.