přechod na ostrý server z localhostu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
frankenfisch
Člen | 4
+
0
-

Ahoj, předem uvádním, že na problematiku mod_rewrite jsem rezignoval už dávno. Jenže teď jsem postaven před poslední a krok a sice přechod na ostrý server (na localhostu vše funguje).

Prosím o radu, jak vytvořit .htaccess na kořenovém adresáři mého hostingu.

Fakta:

vývoj probíhal na: http://localhost/…ocument_root – čili naprosto stejná struktura, jako jsem stáhl na quick startu. Nikde, opravdu nikde jsem neměnil obsahy .htaccess a ani jejich umístění a už vůbec ne adresářovou strukturu.

Nyní jsem obsah adresáře Static zkopíroval na kořenový adresář hostingu a mám tyto požadavky:
aby při zadání http://hradeckydvur.net (třeba i s www) přesměroval na /document_root – prostě aby to fungovalo a ještě
při zadání http://forum.hradeckydvur.net přesměroval na /forum

to je vše. Hádám, že bude potřeba upravit i zbylé .htaccess, třeba ten co je v document_root, ale já už vážně nevim. Toto by mělo být na hlavní straně nette.

Byl bych moc vděčný za náměty. Díky
Pepa

rixi
Člen | 109
+
0
-

tak toto by ma tiez zaujimalo, pretoze budem stat pred podobnym problemom a nikde v tutorialoch som o tom ani zmienku nenasiel. a s toutou problematikou sa asi stretne este nemalo zacinajucich uzivatelov.

robim podla doporucenej adresovej architektury (podla skeletonu/sandboxu). stavajucu strukturu priecinkov chcem zachovat, no moj webhosting ponuka len jedno miesto, kde celu aplikaciu mozem nahrat. no a tak klasicky pristup na web tvaru www.domena.com nefunguje, pokial si stranku nenacitam aj s /document_root priecinkom.

Editoval rixi (2. 11. 2010 21:47)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

Jestli ti hosting nenabízí nasměrování do document_root, tak je asi nejsnadnější udělat adr. strukturu třeba takto:

/index.php   <- zde si v konstantach nastavis cesty napr. WWW_DIR . '/projekt/app'
/css
/js
/projekt - to uz je jedno jak si to pojmenujes <- sem nezapomen dat .htaccess, ktery odepre dir. listing
	/app
	/libs
	/temp
	/log

Editoval Vyki (2. 11. 2010 19:57)

Tomato
Člen | 9
+
0
-

urobil som si adresarovu strukturu ako naznacil Vyki vo svojom prispevku, funguje mi homepage,ale ked chcem ist z homepage niekde dalej (teda vyuzivam funckiu ineho presenteru ) tak mi hodi 404 Not Found error

moj index.php

<?php

// absolute filesystem path to the web root
define('WWW_DIR',  dirname(__FILE__));

// absolute filesystem path to the application root
define('APP_DIR', WWW_DIR . '/katalog/app');

// absolute filesystem path to the libraries
define('LIBS_DIR', WWW_DIR . '/katalog/libs');

// load bootstrap file
require APP_DIR . '/bootstrap.php';

?>

Editoval Tomato (4. 12. 2010 22:01)

arron
Člen | 464
+
0
-

.htaccess v Nette dela v zasade 2 veci (tedy ten, ktery je v adresari document_root). Prvni z nich je, ze pokud je pozadavek na soubor typu pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar.gz, tak neudela nic. Pokud je pozadavek jakykoliv jiny, tak ho presmeruje na index.php.

Takze dokud budes soubor index.php a .htaccess (ten v document_root) udrzovat pohromade, tak jedine o co je potreba se postarat jsou cesty k souborum uvedenym vyse. Coz lze vyresit napriklad tak, ze vsechny slozky, ve kterych se tyto soubory nachazi, budes udrzovat pohromade s index.php a prislusnym .htaccess.

Je trochu rozumnet tomu, co jsem tu napsal? Uz je totiz docela vecer a nejsem si jisty, jestli jsem to napsal srozumitelne ;-)

Tomato
Člen | 9
+
0
-

:) dakujem za reakciu…
predtym ako som napisal dotaz som neurobil este posledny pokus a to,ze som si stiahol kostru,upravil ju podla Vykiho schemi a vyskusal to na nej a zrazu mi to fungovalo…tak som do nej pridal svoje subory a funguje to doteraz ;-)

gerades
Člen | 40
+
0
-

Vyki napsal(a):

Jestli ti hosting nenabízí nasměrování do document_root, tak je asi nejsnadnější udělat …

A pokud mi hosting nabizi nasmerovani na document_root, tak jak to udelat? Diky za help ;)