Stránka nenalezena – divné chování presenteru (routy)

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
OK3
Člen | 91
+
0
-

Zdravím, s Nette víceméně začínám a upravuji jednu aplikaci (nejsem tedy autor).
Mám presenter, do kterého jsem přidal zobrazení nové stránky:

<?php
public function renderBoard() {
	$id = $this->getParam('id');
	NDebug::dump($this->getRequest()->getParams());
	// další kód...
	$this->template->community = Community::tb()->find($id);
}
?>

Dump mi vyhodí správné parametry (takže akce proběhne), ale požadovaná stránka se nezobrazí (šablona existuje) – místo toho aplikace oznámí, že stránka neexistuje. Víceméně jsem tuto funkci přepsal na základě jiné funkce v presenteru, která funguje. V bootstrapu jsou nastavené jen některé speciální routy, které se však netýkají tohoto presenteru. Nechápu, proč ostatní funkce presenteru zobrazují své stránky, ale přidaná funkce nikoliv..
Kde může být problém?

Editoval OK3 (27. 9. 2010 10:56)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Jak sám píšeš: šablona neexistuje. Najdi si složku Templates a v ní hledej <JmenoPresenteru>\board.phtml nebo <JmenoPresenteru>.board.phtml (záleží na tom,jakou strukturu appka používá). Nejspíš nenajdeš soubor žádný – a potom je třeba jej vytvořit (jako inspirace poslouží ostatní *.phtml soubory).

Edit: Mrkni do dokumentace, můžeš začít Nettí aplikací.

Editoval _Martin_ (27. 9. 2010 10:57)

OK3
Člen | 91
+
0
-

No já ale píšu, že šablona existuje :-) Každopádně díky za reakci.

Zaráží mne, že požadovaná akce proběhne (ten dump), ale nezobrazí se šablona a aplikace hláší, že požadované URL nebylo nalezeno.

PS: edit prvního postu byl proto, že jsem měl v kódu jednu nesrovnalost, která ale nic nemění na tom, že to nefunguje.

Editoval OK3 (27. 9. 2010 11:05)

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

To se omlouvám, špatně jsem si to přečetl=) Stejně to vypadá na chybu s šablonou (po render fázi se už nic jiného nedělá). Vykreslení tedy skončí BadRequestException? Napiš mi celou cestu k té šabloně včetně jejího názvu – může být v něm být něco špatně (třeba malá/velká písmena).

OK3
Člen | 91
+
0
-

Díky za nakopnutí, už jsem na chybu přišel!
Šablona měla špatnou koncovku (.php místo .phtml), jinak vše ok. Nějak mě zmátlo, že server vracel 404 a chybu jsem hledal jinde.