Pomale nacitavanie Ladenky

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
westrem
Člen | 398
+
0
-

Ahoj,
vopred sa ospravedlnujem, ale neviem posudit nakolko toto moze suvisiet s Nette alebo nikoliv, ak nie, tak sa nasledovny dotaz spytam na prislusne forum.

Vcera som preinstalovaval na najnovsi XAMPP a vsetko funguje ako ma, avsak akonahle spravim v kode nejaku chybu a ma naskocit Ladenka tak je zrazu Nette strasne pomale – kazde vypisanie ladenky trva az radovo 60 sekund. Napr v Chrome je volnym okom viditelne ako sa pridava stack (pomaly sa pridava exception trace odkial to az vzniklo).

Povodne som si myslel, ze problem by mohol byt v tom, ze som nechal zapnute logovanie chyb v php.ini ale aj ked som to vypol tak ziaden posun.

Vie ma niekto aspon nasmerovat co by mohlo byt vo veci? Je potrebna zmena niekde v php.ini (alebo inom nastaveni) alebo treba nieco zmenit v Nette?

PS: konfiguracia prostredia a dole uvedena Nette verzia:

jansfabik
Člen | 193
+
0
-

Zkus nastavit Nette\Debug::$maxDepth na nějaké velmi malé číslo.

arron
Člen | 464
+
0
-

Mam uplne stejny problem, ale ladenka se takto pomelu nacita jenom nekdy. Zatim jsem v tom nenasel zadne pravidlo…ale kdyz jsem si ted vyhodil chybu v metode render, tak i pri Nette\Debug::$maxDepth = 50 se ta chyba zobrazila temer okamzite. Ale schvalne to zkusim nastavit na míň (5) a uvidim pri dalsim vyvoji, jak to pojede:-)

westrem
Člen | 398
+
0
-

Nette\Debug::$maxDepth mam po cely cas nastavene na cislo 6 takze tam problem asi nebude .. ako vravim problem sa objavil az po nainstalovani noveho XAMPPu .. predtym som mal na PC rucne instalovane PHP aj Apache a priznam sa, ze to bolo rychlo bastlene takze istotne nie dobre nastavene – co je vsak zaujimave pri tom nastaveni to ficalo rychlo, teraz strasne pomaly .. pricom tento jav nastava vzdy ked sa vyhodi nejaka Exception.

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-

potvrzuji že

\Nette\Debug::$maxDepth & \Nette\Debug::$maxLen

zabíjí laděnku :(

asi dva týdny jsem se divil, proč se mi načítá vždy zhruba minutu (měl jsem tam 10 a 100000 :D), než jsem našel tohle téma :) díky!