Mail odeslaný na některé české mail servery je odmítnut s chybou „Invalid email address“

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
musa
Člen | 28
+
0
-

Ahoj,

používáme k odesílání mailu nette classu Mail. Používá se výborně ale objevili jsme jeden problém. Pokud se pokusíme odeslat na mail server seznamu nebo např. ignum tak nám je email vrácen s hláškou:

Jul 23 16:37:06 mail postfix/smtp[24343]: 4954E40C4125: to=<neco@email.cz>,
relay=mx50.seznam.cz[77.75.77.47]:25, delay=2.1, delays=0.09/0/2/0, dsn=5.1.7, status=bounced (host
mx50.seznam.cz[77.75.77.47] said: 501 5.1.7 Invalid email address. (in reply to MAIL FROM command))

První co mě napadlo je, že to przní mail server, zkoušel sem ale poslat mail ručně z shellu jak z web serveru, kde ta aplikace je tak z našeho smtp serveru a dojde v pořádku. Na jiné mail servery nám email vytvořený zcela identicky přijde bez problémů.

<?php
$template = $this->createTemplate('Info.phtml');
$mail = new Mail();
$mail->setFrom('server-no-reply@nekde.cz', 'server');
$mail->addTo('neco@email.cz');
$mail->setSubject('test');
$mail->setHtmlBody($template);
$mail->send();
?>

Napadá Vás kde by mohl být problém?

Editoval musa (23. 7. 2010 17:12)

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Pravděpodobně se nebude jednat o problém v Nette, ale spíš v konfiguraci SMTP serveru.

Tady má někdo podobný problém:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?… a je vyřešen správným nakonfigurováním poštovního jména serveru.

Editoval Blizzy (23. 7. 2010 17:27)

musa
Člen | 28
+
0
-

Jak sem psal, z toho sameho naseho mail serveru kterej to posila na seznam, i z toho web serveru, ktery to skrz nas mail server posila ven to pres shellovskej mail prikaz poslu v pohode. To bych pak neposlal ani toto ne? Odesilaci mail server ma reverzni zaznam.

Blizzy napsal(a):

Pravděpodobně se nebude jednat o problém v Nette, ale spíš v konfiguraci SMTP serveru.

Tady má někdo podobný problém:
http://forum.ubuntu.cz/index.php?… a je vyřešen správným nakonfigurováním poštovního jména serveru.

Ondrej
Člen | 110
+
0
-

musa napsal(a):

Jul 23 16:37:06 mail postfix/smtp[24343]: 4954E40C4125: to=<neco@email.cz>,
relay=mx50.seznam.cz[77.75.77.47]:25, delay=2.1, delays=0.09/0/2/0, dsn=5.1.7, status=bounced (host
mx50.seznam.cz[77.75.77.47] said: 501 5.1.7 Invalid email address. (in reply to MAIL FROM command))

Hodila by se i chybova hlaska tesne nad touto, tam je uvedena from adresa.
Resil jsem stejnou chybu i kdyz na mailovani nepouzivam Nette Mail. Pro otestovani pouzij nativni php mail funkci. Me pomohlo az nastaveni realne domeny v /etc/hostname.