getId() metoda neexistuje

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Popik
Člen | 30
+
0
-

Ahoj, potřeboval bych prosím poradit.
Proč mi Nette hlásí: Call to undefined method User::getId()

Podle všeho by metoda getId() měla existovat, teda aspoň na webu v seznamu je.

Volám jí takto:

<?php
$id=Environment::getUser()->getId();
?>

Verze nette 0.9.5

redhead
Člen | 1313
+
0
-

zapomněl si na identitu:

$id = Environment::getUser()->getIdentity()->getId();

a v 0.9.x mám pocit je stále getName(), getId() je až v 1.0

Editoval redhead (9. 7. 2010 1:08)

Popik
Člen | 30
+
0
-

To jsem už zkoušel a nic. Pořád nezná. Ta nabídka v netbeans mi dává jenom možnost getRoles() jiný get ne

Koukal jsem do souboru Web/user.php a chybí tam. Přitom tady píšou, že tam je – https://api.nette.org/…eb.User.html#…

Editoval Popik (9. 7. 2010 3:33)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Mícháš API pro 1.0 s problémem v 0.9.5.
V 0.9.5 je v Identity metoda getName(), ale není v rozhraní IIdentity, podle kterého tvé IDE napovídá.

Popik
Člen | 30
+
0
-

Ježiš no jo. Blbě jsem koukal. Díky moc. A proč tam vlastně není? Takhle si musím pamatovat, že tam je. Kdyby tam byla nemusím si to pamatovat a IDE mi napoví.

Editoval Popik (10. 7. 2010 3:48)

Majkl578
Moderator | 1364
+
0
-

Není tam tuším právě kvůli dopředné kompatibilitě.