DataGrid prázné sloupce, více sloupců akcí, konflikty datagridů
Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
- repli2dev
- Člen | 57
Mé dotazy a připomínky k datagridu po dokončeném projektu:
- Nebylo by dobré mít možnost přidat prázdný sloupec nebo aspoň alias? Občas vypotřebuji všechny sloupce a pak už nemužu přidat další, ve kterém se má například zobrazit obrázek dle ID.
- Není náhodou chyba, že když se pokusím přidat více sloupců akcí, tak všechny sloupce zobrazí všechny akce, které jsem do datagridu přidal?
- Proč kolidují názvy při zapnutém rememberState? Nešlo by stavy ukládat na jméno presenteru ve kterém grid je? Nebo je potřeba ho přenášet napříč celou stránkou?
- Proč když přidám NumericColumn tak jeho obsah nemůže být na výstupu z formátovacího callbecku jiný než číslo? (Prakticky jsem ověřil, že tahle část dokumentace opravdu nefunguje (zobrazí nulu). Například nějaké číselné ID, které potřebuji nahradit jménem, ale nemůžu použít Column (viz další bod).
$grid['creditLimit']->formatCallback[] = function ($value) {
return Html->el('a')->href($value);
}
- Nejde nějak ovlivnit, že při použití Column a filtrování SelectBox se používá LIKE hledání? Protože když v tom sloupci jsou zrovna ID, tak mi hledání pro 1 vrátí i 11, 12,…
Díky za zodpovězení dotazů. Díky taky za datagrid, protože je to jedna z nejmocnějších zbraní Nette.