Bakalářka – klikátko – desktopový pomocník web developera?
- Jan Endel
- Člen | 1016
Zdravím, objevil jsem se ani sám nevím jak na konci druhého ročníku a tak potřebuju co nejdříve vymyslet nějaké téma své bakalářské práce, přemýšlel jsem co mi chybí potažmo o čem mám jakés takés znalosti abych nestavěl na zelené louce. Napadl mě takový desktopový klient, který by mi usnadnil tvorbu v Nette Framework, zatím mě napadl následující seznam funkčností co by mohl obsahovat:
- upload FTP
- generování SQL (skrze dibi?)
- commit SVN/GIT
- generování Nette Framework
- modulárnost (jednoduché přidání modulu User, News, Administration)
- správa projeků
- hromadný update dibi a NF
- generování formulářů
- zobrazení času stráveném nad jednotlivými projekty
- offline NF dokumentace
- multijazyčnost (česky/english)
- dva režimy (rozšířené možnosti nastavení)
- rychlá změna adresářové struktury (př. document_root ano či ne)
- generování .htaccess
- komprimace před uploadem (šifrování?)
- Texyla tvořítko
hlavně bych se chtěl držet na netu uvedených best practice
co myslíte, je to využitelné/užitečné/pěkná blbost. Mám přemýšlet dál. Potažmo jiné nápady na změnu funkčnosti nebo od základů na celou bakalářku jsou vítány. :)
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Krásná by byla podpora nette v netbeans, koukal sem na to a úplně problém by to nebyl, (všechno je to samozřejmě v javě). Tzn. nějaká podpora pro latte (s tim možná ale přijde NB6.9), snadné vytváření projektu (stažení nette a případně dalších knihoven) atd.
Případně něco na způsob gemu, ale pro php, resp. nette addons (a nette, dibi, texy).
- srigi
- Nette Blogger | 558
No keby si do Nette dorobil scaffolding, ruky by sme ti bozkavali. Na desktopoveho klienta kasli, toto vsetko (hore vymenovane) sa zvykne robit cez konzolu. Najlepsie som to videl vyriesene u Symfony (Propel) a Yii.
- Roman Ožana
- Člen | 52
Podpora Nette v NetBeans by asi byla užitečnější. Ale jinak podporuji jakékoliv nástroje, které budou pomáhat.
- ic
- Člen | 430
pilec napsal(a):
- upload FTP
- generování SQL (skrze dibi?)
- commit SVN/GIT
- generování Nette Framework
- modulárnost (jednoduché přidání modulu User, News, Administration)
- správa projeků
- hromadný update dibi a NF
- generování formulářů
- zobrazení času stráveném nad jednotlivými projekty
- offline NF dokumentace
- multijazyčnost (česky/english)
- dva režimy (rozšířené možnosti nastavení)
- rychlá změna adresářové struktury (př. document_root ano či ne)
- generování .htaccess
- komprimace před uploadem (šifrování?)
- Texyla tvořítko
hlavně bych se chtěl držet na netu uvedených best practice
Takový program by byl rozhodně super, ale … .
To je pěkně dlouhej seznam, nechci tvrdit že je to nereálné, ale za rok
tohle všechno stihnout? Když to porovnám s ostatními editory co znám, kde
pracují teamy lidí několik let a stejně to pořád není ideální.
Nebo je tu nějaké eso v rukávu? Rozdělané součásti z minula? Team nadšených spolupracovníků? 3 roky času na bakalářku? XD
- Cifro
- Člen | 245
pilec napsal(a):
A ne bakalářku plánuju odevzdat už příští rok, asi slétnu zpátky dolů z oblak.
To by som odporučal :) I ja som mal vysoké ciele pre BC prácu, skoro to vyzeralo že chcem urobiť Facebook 2.0, ale potom som sa z toho prebral.
Keď už vymysliš čo budeš robiť, tak si definuj presne ciele a body (radšej nech je ich menej) čo chceš urobiť aby si to urobil celé a ne polovičato.
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Udělal bych jednoúčlovou aplikaci, třeba na ten Scaffolding.
Editoval Honza Kuchař (19. 5. 2010 16:16)
- Honza Marek
- Člen | 1664
sodae napsal(a):
Honza Kuchař: se týče scaff. a ormiona tak Honza na PS něco mluvil o tom :-)
Opravdu? :)
- srigi
- Nette Blogger | 558
Vazne by ste sa mali v ramci „poznaj svojho nepriatela“ pozriet tak na tyzden dva na konkurenciu (hlavne Symfony a Yii). Je mi jasne, ze v Nette komunite nedisponujeme fondom lacnych clovekohodin, ale ako developeri by ste si utriedili priority.
V praci som robil v Symfony, teraz robim v Yii a oba maju vazne ppci funkcie na konzole. Z Yii-cka by ste si odniesli aj to ako spojit validaciu modelov a formularov v jedno (tam to funguje tak, ze Formular je model, ktory je mozne perzistovat).
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Nenazýval bych konkurenční frameworky nepřáteli.
Editoval Honza Kuchař (19. 5. 2010 19:55)
- Jan Endel
- Člen | 1016
Tak pravděpodobně se teda pustím do toho scaffoldingu (myslíte, že by mi jako bakalářku uznali dodělání dokumentace k Nette? :-D) zbývá vyřešit několik prvotních problému:
- udělat to čistě konzolově nebo to třeba integrovat do NB jak to ma RoR
- v čem to psát
Navíc jsem trošku z toho zatím v lese, páč jsem v RoR ještě nědělal tak v podstatě nevím co mám čekat ve výsledku.
- Mikulas Dite
- Člen | 756
Přestože by se mi integrace do NB hodila víc, určitě to udělej konzolově, napojit to na IDE později je zlomek práce.