Komponenta Connected Sliders pro jQuery

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
wotaen
Člen | 82
+
0
-

Ahoj, na jednom projektu jsem potřeboval udělat nějaké pěkné spojené slidery, tak ať si je užije třeba ještě někdo jiný…

Třeba se bude hodit

Editoval wotaen (16. 5. 2010 15:45)

Lopata
Člen | 139
+
0
-

wotaen napsal(a):

Ahoj, na jednom projektu jsem potřeboval udělat nějaké pěkné spojené slidery, tak ať si je užije třeba ještě někdo jiný…

Třeba se bude hodit

Nebude … nefunguje bez js. Hezký nápad ale. ;-)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Tip: bez JavaScriptu by tam mohl být nějaký fallback na ruční zadávání desetinných hodnot :)

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Ondřej Mirtes napsal(a):

Tip: bez JavaScriptu by tam mohl být nějaký fallback na ruční zadávání desetinných hodnot :)

Pravda, je to do systému, kde je požadavek na určitý browser a js zapnutý (developerův sen :)…zkusím si s tím pohrát

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Jen se zeptám (sám nevím), má v dnešní době ještě někdo JS vypnutý???

hrach
Člen | 1834
+
0
-

nemá :) ale je to prostě pro dobrej pocit :) já bych bez toho osobně neusnul xD

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Pokud daná věc neběží bez Javascriptu, smrdí to špatným návrhem. A je taky potřeba myslet na omezená zařízení jako mobily.

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Ondřej Mirtes napsal(a):

Pokud daná věc neběží bez Javascriptu, smrdí to špatným návrhem. A je taky potřeba myslet na omezená zařízení jako mobily.

Anebo to není součástí požadavků ;), ale souhlasím s tím, že v tomhle případě je to chyba…

o5
Člen | 416
+
0
-

Ondřej Mirtes napsal(a):

A je taky potřeba myslet na omezená zařízení jako mobily.

Tohle je placani a vim tedy ze nejsi sam kdo tady argumentuje pristupnosti bez javascriptu jako velmi dulezite..dnesni mobily zvladaji flash, natoz javascript…Nekdy jsou pripady, kdy proste GUI navrzene s javascriptem, nelze udelat bez nej, netvrdim to o tomhle pripadu.

doplneni: navic kdyz uz dojde na mobily, tak se udela mobilni verze webu, kde se js featury stejnak moc nevyuziji (ne kvuli tomu ze by to mobil nezvladl, ale ze ta ovladatelnost bude nic moc)

Editoval o5 (16. 5. 2010 18:58)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Vypadá to hezky. :-) Nechceš to přidat do extras?

Na tuto zprávu můžete odpovědět. Tato zpráva byla odeslána živým člověkem.

cmman
Člen | 8
+
0
-

Ahoj, hezké, asi se inspiruji.
Jeden dotaz. U toho slideru age mi dump neustále vrací defaultní hodnotu, tedy 20. Až po odstranění „->setValue(20)“ to vrací hodnoty, které si sliderem zvolím. Za těchto okolností to půjde provozovat i s vypnutým JS, protože číslo lze eventuelně zapsat do inputu.
Zkoušel jsem volat ->setDefaults(), ale tudy asi cesta nevede.

Každopádně díky!

Dodatek: Samozřejmě to bude chtít dodělat validaci na straně klienta, protože takto lze do inputu nacpat cokoliv a pak na mě bafne Laděnka.

Editoval cmman (17. 5. 2010 12:54)

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):

Vypadá to hezky. :-) Nechceš to přidat do extras?

Na tuto zprávu můžete odpovědět. Tato zpráva byla odeslána živým člověkem.

Dík, rád bych, ale stále mi není jasné jestli to musí udělat moderátor nebo jenom blbě hledám…stačilo by jenom doplnit stránku přidat nové rozšíření, dobrovolně se hlásím, pokud mi to tady někdo do fóra vysvětlí :)

wotaen
Člen | 82
+
0
-

cmman napsal(a):

Ahoj, hezké, asi se inspiruji.
Jeden dotaz. U toho slideru age mi dump neustále vrací defaultní hodnotu, tedy 20. Až po odstranění „->setValue(20)“ to vrací hodnoty, které si sliderem zvolím. Za těchto okolností to půjde provozovat i s vypnutým JS, protože číslo lze eventuelně zapsat do inputu.
Zkoušel jsem volat ->setDefaults(), ale tudy asi cesta nevede.

Každopádně díky!

Dodatek: Samozřejmě to bude chtít dodělat validaci na straně klienta, protože takto lze do inputu nacpat cokoliv a pak na mě bafne Laděnka.

Dík, defaultní hodnota je kvůli setValue v továrně, samozřejmě je to blbost…dodělávám při chvílích fallback do inputů při vypnutém js a taky se mrknu na validaci. V ideálním případě to bude kontrolovat rozsah slideru, pokud není v grupě, pokud je v grupě, tak to bude kontrolovat 100% celé grupy

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

wotaen napsal(a):

Honza Kuchař napsal(a):

Vypadá to hezky. :-) Nechceš to přidat do extras?

Na tuto zprávu můžete odpovědět. Tato zpráva byla odeslána živým člověkem.

Dík, rád bych, ale stále mi není jasné jestli to musí udělat moderátor nebo jenom blbě hledám…stačilo by jenom doplnit stránku přidat nové rozšíření, dobrovolně se hlásím, pokud mi to tady někdo do fóra vysvětlí :)

Stačí jednoduše napsat url, kde chceš, aby byla ta tvoje stránka a postě kliknout editovat. Poté je ještě potřeba dát editovat na stránce s doplňky a přidat odkaz do tabulky. Takže například: https://componette.org/search/?…

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Právě jsem chtěl udělat tu stránku a vyskočilo na mě:

Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku

Takže smůla.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):

Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku

Není tohle chování už nějak dlouho zažité?

Vždyť se můžete přihlásit, ne? Případně zaregistrovat, pokud nejste členy (link úplně nahoře, ale musíte být na stránce s wiki, ne na fóru).

Já se teda dostal až k editaci wiki článku.

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Tak jsem se přihlásil (wiki, fórum, všude, kde to šlo) a stejně mi to píše to co Honzovi :(…zkoušel jsem dopsat HowTo k přidávání doplňků podle návodu, co napsal Honza a stejně to píše, že nemám oprávnění vytvořit stránku

Editoval wotaen (18. 5. 2010 12:01)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

wotaen napsal(a):

Tak jsem se přihlásil (wiki, fórum, všude, kde to šlo) a stejně mi to píše to co Honzovi :(…zkoušel jsem dopsat HowTo k přidávání doplňků podle návodu, co napsal Honza a stejně to píše, že nemám oprávnění vytvořit stránku

Právě právě, není to první věc co tu píšu. :-) Když nejsem přihlášen, píše to přihlašte se… ;-)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

Tak to je divné, mě snad jedinému to jde? :)

Dostanu se do editace, napíšu nějaké bla bla, uložím a stránka se vytvoří..

wotaen
Člen | 82
+
0
-

redhead napsal(a):

Tak to je divné, mě snad jedinému to jde? :)

Dostanu se do editace, napíšu nějaké bla bla, uložím a stránka se vytvoří..

Takže když dáš https://componette.org/search/?… a „vytvořit stránku“ nenapíše to nad textareou „Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku“?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

nn, normalně můžu psát do textarey a uložím, stránka se zobrazí.

Vložil jsem trapné „Bla bla“:

https://componette.org/search/?…

wotaen
Člen | 82
+
0
-

redhead napsal(a):

nn, normalně můžu psát do textarey a uložím, stránka se zobrazí.

Vložil jsem trapné „Bla bla“:

https://componette.org/search/?…

A nejsi třeba moderátor nebo tak něco?
Dík za stránku… :)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

wotaen napsal(a):

A nejsi třeba moderátor nebo tak něco?

Pokud vím tak ne :D :D

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Není náhodou potřeba být „Nette guru“?

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Ondřej Brejla napsal(a):

Není náhodou potřeba být „Nette guru“?

Honza Kuchař je taky guru a nefungovalo mu to

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Zajímavé.

cmman
Člen | 8
+
0
-

wotaen napsal(a):

Dík, defaultní hodnota je kvůli setValue v továrně, samozřejmě je to blbost…dodělávám při chvílích fallback do inputů při vypnutém js a taky se mrknu na validaci. V ideálním případě to bude kontrolovat rozsah slideru, pokud není v grupě, pokud je v grupě, tak to bude kontrolovat 100% celé grupy

Mám ještě jeden nápad. Včera jsem koumal, jak donutit slider přenášet určité id. Začal jsem tady na fóru, nenašel – jde v podstatě o předání parametru foruláři – goooglil, nenašel a nakonec jsem skončil tady a po chvíli dalšího hledání našel pomocí skrytého atributu. Možná i to by šlo implementovat? Víš jak, slider takhle sám o sobě Ti asi většinou k ničemu moc nebude a budeš potřebovat ho spárovat se článkem, zprávou, událostí, userem atd.

bazo
Člen | 620
+
0
-

ved si pridas hidden field do formulara, preco by mal slider predavat id?

wotaen
Člen | 82
+
0
-

redhead napsal(a):

nn, normalně můžu psát do textarey a uložím, stránka se zobrazí.

Vložil jsem trapné „Bla bla“:

https://componette.org/search/?…

Tak to mě podrž…vytvořil jsi mi stránku, já dám editovat a stejně mi to napíše, že nemůžu :( Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku

wotaen
Člen | 82
+
0
-

cmman napsal(a):

wotaen napsal(a):

Dík, defaultní hodnota je kvůli setValue v továrně, samozřejmě je to blbost…dodělávám při chvílích fallback do inputů při vypnutém js a taky se mrknu na validaci. V ideálním případě to bude kontrolovat rozsah slideru, pokud není v grupě, pokud je v grupě, tak to bude kontrolovat 100% celé grupy

Mám ještě jeden nápad. Včera jsem koumal, jak donutit slider přenášet určité id. Začal jsem tady na fóru, nenašel – jde v podstatě o předání parametru foruláři – goooglil, nenašel a nakonec jsem skončil tady a po chvíli dalšího hledání našel pomocí skrytého atributu. Možná i to by šlo implementovat? Víš jak, slider takhle sám o sobě Ti asi většinou k ničemu moc nebude a budeš potřebovat ho spárovat se článkem, zprávou, událostí, userem atd.

Chápu to dobře, že chceš aby místo snižování/zvyšování čísla lítalo přes nějakou množinu?

Editoval wotaen (18. 5. 2010 16:12)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

wotaen napsal(a):

redhead napsal(a):

nn, normalně můžu psát do textarey a uložím, stránka se zobrazí.

Vložil jsem trapné „Bla bla“:

https://componette.org/search/?…

Tak to mě podrž…vytvořil jsi mi stránku, já dám editovat a stejně mi to napíše, že nemůžu :( Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku

Tak to je opravdu divné. :-(

Mně vytvářet novou stránku jde, např.: https://componette.org/search/?… je ok, ale na https://componette.org/search/?… už nemám právo.

redhead
Člen | 1313
+
0
-

@Honza Kuchař: tak to máme stejný problém..

cmman
Člen | 8
+
0
-

wotaen napsal(a):

Chápu to dobře, že chceš aby místo snižování/zvyšování čísla lítalo přes nějakou množinu?

Kašli na to, je to nesmysl. Id stačí přes hidden formuláře.

wotaen
Člen | 82
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):

wotaen napsal(a):

redhead napsal(a):

nn, normalně můžu psát do textarey a uložím, stránka se zobrazí.

Vložil jsem trapné „Bla bla“:

https://componette.org/search/?…

Tak to mě podrž…vytvořil jsi mi stránku, já dám editovat a stejně mi to napíše, že nemůžu :( Bohužel nemáte oprávnění editovat tuto stránku

Tak to je opravdu divné. :-(

Mně vytvářet novou stránku jde, např.: https://componette.org/search/?… je ok, ale na https://componette.org/search/?… už nemám právo.

Hmm, tak to první mi jde taky editovat, když udělám jakoukoliv jinou stránku, tak to jde (to jsem předtím nezkoušel), ale connectedsliders nejdou. Ty vytvořil redhead, tak třeba tam má nastavený nějaký příznak, či tak něco, nevím

redhead
Člen | 1313
+
0
-

smazal jsem to, tak to můžeš zkusit..

wotaen
Člen | 82
+
0
-

redhead napsal(a):

smazal jsem to, tak to můžeš zkusit..

Kurňa jsou tam asi nějaké reference někde :), furt to nevalí… Asi to vypadá, že mi není dáno https://componette.org/search/?… editovat…buď to vyřeším aliasem anebo si tohle přečte někdo s vyššími právy a sjedná nápravu ;)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

wotaen napsal(a):

redhead napsal(a):

smazal jsem to, tak to můžeš zkusit..

Kurňa jsou tam asi nějaké reference někde :), furt to nevalí… Asi to vypadá, že mi není dáno https://componette.org/search/?… editovat…buď to vyřeším aliasem anebo si tohle přečte někdo s vyššími právy a sjedná nápravu ;)

Taky mi to nejde. Pak prosím smaž tuto stránku: https://componette.org/search/?… (nemám právo)

Editoval Honza Kuchař (18. 5. 2010 23:26)