napojení flexigrid na NETTE
- scerny
- Člen | 25
Ahoj,
našel jsem zajímovou komponentu v JQuery Flrxigrid chtěl bych jí použávat ve svých budoucích
aplikacích vytvořených pod Nette. Problém je, že nevím jestli je reálné
připojit ji na data z modulu a presenteru. Cvičím s tím už několik dní
a zatím se mi do toho dostat data nepovedlo jinak než podle příkladu
u komponenty.
Myslel jsem, že by to vypadalo nějak takto:
<script type="text/javascript">
$(function () {
$("#flex1").flexigrid
(
{
url: '{link Readdata}',
dataType: 'xml',
colModel : [
{ display: 'ISO', name : 'iso', width : 40, sortable : true, align: 'center'},
...
...
Kde by Readdata byla funkce v Presenteru a vracela by data.
Napadá vás jak to udělat? Díky.
Standa
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Tedy ty datagridy pomocí JS jsou mnohem uživatelsky přívětivější… Třeba uživatel pořád vidí hlavičky tabulky. Může si popřehazovat soupečky jak se mu to líbí. Skrýt sloupečky, které ho nezajímají a mnoho dalšího. Implementovat jako komponentu na straně serveru bych to tedy nechtěl. Teď dělám jednu aplikaci celou v ExtJS a tedy mňam. :-)
Editoval Honza Kuchař (14. 5. 2010 18:17)
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Zajisté to jde, protože Nette tě v žádném směru neomezuje. Něvím jak funguje Flexie grid, ale v presenteru si načti paramentry co ti to poslalo ($this->getParams()) a pomocí $this->terminate(new JsonResponse($data)); odešli zpět data. Doufám, že Flexie grid umí i JSON. Pokud vím, tak pro XML nemám Nette zabudovanou podporu. (zatím to asi nikdo nepotřeboval)
P.S.: Další věc je to, že ten grid se dá ovládat celý z klávesnice a to včetně té inline editace…
Pracuji na Nette – ExtJS connectoru. Ale to zatím není ani náhodou uvolnitelné. A téměř jistě to neuvolním pod open source licencí.
Nicméně princip je takový, že presenter zpracuje příchozí informace zavolá model a výstup předá PresenterResponse…
Editoval Honza Kuchař (14. 5. 2010 19:59)
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Jo možná z kontextu nevyplynulo, že ta aplikace na screenshotu je postavená právě na Nette + ExtJSConnector + ExtJS
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Náhodou, flexiegrid je asi nepropracovanější grid pro jQuery. A tím s tímto vláknem končím. ;-)