Komponenta SpinButton (pro jQuery)
- wotaen
- Člen | 82
Ahoj, dal jsem si dohromady malinkou komponentu SpinButton…chtěl jsem přidat do Doplňků, ale nedobral jsem se co, jak a kde editovat, tak ji dám aspoň sem…
Instalace
- bootstrap.php
<?php
function Form_addSpinButton(Form $_this, $name, $label, $cols = NULL, $maxLength = NULL)
{
return $_this[$name] = new SpinButton($label, $cols, $maxLength);
}
Form::extensionMethod('Form::addSpinButton', 'Form_addSpinButton');
?>
- Soubor jquery-spin.js a SpinButton.php musíte mít includované v projektu
- Nahrajte někam obrázky pro nahoru a dolů (v jquery pluginu už nějaké vzorové jsou)
- Můžete začít používat
<?php
$form->addSpinButton('da_component','Component');
?>
Konfigurace
<?php
$form['da_component']->setConfiguration(array(
'imageBasePath'=>'/css/img/spin/', //where to look for up/down button images.
'min' => 1970, //the minimum value
'max' => date('Y'), //the maximum value
'interval' => 1
));
?>
Více na homepage nebo ve zdrojáku jQuery pluginu.
Editoval wotaen (7. 5. 2010 11:58)
- Petr Motejlek
- Člen | 293
Není to špatné ;). Měl bych návrh na vylepšení funkcionality:
Dalo by se nějak zařídit, aby se počítalo nahoru/dolů, když zmáčknu na klávesnici šipku nahoru/dolů – jako to obvykle dělají políčka ve formulářích v normálních aplikacích?
- wotaen
- Člen | 82
Petr Motejlek napsal(a):
Není to špatné ;). Měl bych návrh na vylepšení funkcionality:
Dalo by se nějak zařídit, aby se počítalo nahoru/dolů, když zmáčknu na klávesnici šipku nahoru/dolů – jako to obvykle dělají políčka ve formulářích v normálních aplikacích?
Dobrý nápad, dopíšu to
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Hezké. Doplňky: https://componette.org/search/?… přihlaše se údaji z účtu z fóra. Při kliknutí na šimku nahoru nebo dolů, bych zrichlil to přeblikání čísílek. Podpora pro kolečko myši? :-) Ber to spíše jako nápady.
- Lopo
- Člen | 277
norbe napsal(a):
To kolečko mi jako moc dobrý nápad nepřijde. Vemte si, že nastavím nějakou hodnotu a pak chci zascrollovat stránku dolu a místo toho se mi rozhodí hodnota. To je věc, která uživatele mírně řečeno naštve…
suhlasim … ale zase nevyhadzoval by som to uplne, len by som to defaultne vypol a dal moznost zapnut to cez nejaky parameter
- wotaen
- Člen | 82
Lopo napsal(a):
norbe napsal(a):
To kolečko mi jako moc dobrý nápad nepřijde. Vemte si, že nastavím nějakou hodnotu a pak chci zascrollovat stránku dolu a místo toho se mi rozhodí hodnota. To je věc, která uživatele mírně řečeno naštve…
suhlasim … ale zase nevyhadzoval by som to uplne, len by som to defaultne vypol a dal moznost zapnut to cez nejaky parameter
Souhlas to mi přijde nejlepší, udělám to tak
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Dotaz ohledně názvu, proč SpinButton? Nemá to být spíš SpinInput nebo SpinField? :-)
- Lopata
- Člen | 139
wotaen napsal(a):
Lopo napsal(a):
norbe napsal(a):
Souhlas to mi přijde nejlepší, udělám to tak
To ale vůbec naštvat nemusí. Na šipky můžeš reagovat třeba jen pokud je spinButton focuslý, ne?
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Ou, to se omlouvám. Překlepl jsem se. Bohužel nevím jak se to dělá a ani na to skoro jistě nemám právo.
- wotaen
- Člen | 82
Honza Kuchař napsal(a):
Ou, to se omlouvám. Překlepl jsem se. Bohužel nevím jak se to dělá a ani na to skoro jistě nemám právo.
A co vytvořit novou sekci SpinButton jako předtím, já to tam nakopíruju, změním link v doplňkách a potom někoho poprosíme ať SplitButton smaže a nebo se tam nechá pro budoucí tvůrce SplitButtonu
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
jo to samozřejmě jde. Stránka se maže pokud vím, že do obsahu vložíš {delete} nebo {deleted}. Nebo možná něco podobného. Nevím. Nikdy jsem tu nic nemazal. Ale je to tu někde na fóru. Jestli to budeš hledat, uvítám link. :-)
- wotaen
- Člen | 82
V dokumentaci se píše, že smazat stránku můžu, když vymažu
obsah…to by ale někdo musel vytvořit novou, do které můžu zkopírovat ten
text…no zatím jsem tam jenom přidal alias, takže to píše SpinButton, ale
url má pořád splitbutton.
Pokud tohle čte nějaký moderátor, ať prosím změní url, dík