Pripojenie do Postgre databaze – database not found

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
sabre
Člen | 4
+
0
-

Zdravim, potreboval by som poradit co asi robim spatne, no dibi mi vypisuje ze nemoze najist databazu pri pripojeni na db server.

Udaje na pripojenie su nasledovne:

  • database.driver = postgre
  • database.charset = utf8
  • database.lazy = true
  • database.host = localhost
  • database.username = root
  • database.password = heslo
  • database.profiler = true
  • database.database = bims

No po pokuse o pripojenie mi Nette vyhodi nasledujucu chybu: pg_connect() [function.pg-connect]: Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: database „root“ does not exist

Neviem preco sa snazi pripojit do db root, ked ma nastavene ze databaza, ktoru ma pouzit sa vola bims. Databaza na servri urcite existuje, pgAdmin sa do nej pripoji bez problemov.

Pouzivam:

  • PHP 5.2.8
  • Apache/2.2.11 (Win32) PHP/5.2.8
  • Nette Framework 0.9.3 (revision 2ce0ca6 released on 2010–02–02)
  • dibi 1.2 (revision 3b2ca19 released on 2009–09–18)
  • PostgreSQL 8.4.3

Editoval sabre (21. 4. 2010 19:42)

Foowie
Člen | 268
+
0
-

Zkus místo database.database dát database.dbname … ?

sabre
Člen | 4
+
0
-

Foowie napsal(a):

Zkus místo database.database dát database.dbname … ?

Jo diki to uz funguje :) takto to dopadne ked sa clovek po par rokoch v Jave vrati k php :)

sodae
Nette Evangelist | 250
+
0
-

více méně, nemělo by dibi mít rozhraní a nastavení stejné pro všechny drivery? :-) tohle si myslím že by chtělo dotáhnout :-)

redhead
Člen | 1313
+
0
-

sodae napsal(a):

více méně, nemělo by dibi mít rozhraní a nastavení stejné pro všechny drivery? :-) tohle si myslím že by chtělo dotáhnout :-)

Také si myslím, vlastně se divím, že to tak nefunguje..

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Oprava je skutečně jednoduchá, požádal jsem o pull do ofic. repozitáře, tak snad to David posvětí :)

Zachovává to i zpětnou kompatibilitu, takže dbname bude dál fungovat.

Honza Kuchař
Člen | 1661
+
0
-

Také jsem se spálil. Nějakou tu hodinku na tom ztrávil. Ale ještě jedno bacha, název té databáze je na rozdíl od MySQL case-sensitive!

Panda
Člen | 569
+
0
-

Na operačních systémech, které jsou case-sensitive, je MySQL také case-sensitive.