Úplný začátečník si neví rady

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
dartanan
Člen | 3
+
0
-

Zdravím všechny co dokáží poradit.

pokoušel jsem se zprovoznit todolist, jak je v quickstartu, ale nevím si rady s touto chybou

Parse error: syntax error, unexpected ‚,‘, expecting ‚(‘ in /app/bootstrap.php on line 36

kód v bootstrap.php je následující

<?php

/**
 * My Application bootstrap file.
 *
 * @copyright  Copyright (c) 2010 John Doe
 * @package    MyApplication
 */



// Step 1: Load Nette Framework
// this allows load Nette Framework classes automatically so that
// you don't have to litter your code with 'require' statements
require LIBS_DIR . '/Nette/loader.php';



// Step 2: Configure environment
// 2a) enable Nette\Debug for better exception and error visualisation
Debug::enable();

// 2b) load configuration from config.ini file
Environment::loadConfig();

dibi::connect(Environment::getConfig('database'));

// Step 3: Configure application
// 3a) get and setup a front controller
$application = Environment::getApplication();
$application->errorPresenter = 'Error';
//$application->catchExceptions = TRUE;

Route::addStyle('do');
Route::addStyle('showDoneTasks');
Route::setStyleProperty('action', Route::FILTER_TABLE, array(
    'pridat-ukol' => 'add',
));
Route::setStyleProperty('do', Route::FILTER_TABLE, array(
    'smazat' => 'delete',
    'zmenit' => 'changeState',
    'submit' => 'todoForm-submit'
));
Route::setStyleProperty('showDoneTasks', Route::FILTER_TABLE, array(
    'hotove-ukoly' => 1, // 1 jako TRUE
));

// Step 4: Setup application router
$router = $application->getRouter();

$router[] = new Route('[<action>/]<do smazat|zmenit|submit>/', array(
    'presenter' => 'Todolist',
	'action' => 'show',
));

$router[] = new Route('<action pridat-ukol>', array(
    'presenter' => 'Todolist',
));

$router[] = new Route('[<showDoneTasks 0|hotove-ukoly>/][strana-<vp-page>]', array(
    'presenter' => 'Todolist',
    'action' => 'show',
    'showDoneTasks' => 0,
    'vp-page' => 1,
));


// Step 5: Run the application!
$application->run();
?>

fakt nevím kde by mohla být chyba

pokud je to někde ve foru, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to

Díky za radu

22
Člen | 1478
+
0
-

máš nějakou chybu na řádku 36! Řek' bych, že ti chybí čárka v definici pole za posledním prvkem..

Editoval 22 (6. 4. 2010 12:53)

dartanan
Člen | 3
+
0
-

Route::setStyleProperty(‚action‘, Route::FILTER_TABLE, array(

tohle je ten řádek č. 36

to že je tam chyba vím, ale nevím jaká, neb je to zkopírováno z funkční verze na jiném webu

Vyki
Člen | 388
+
0
-

22 napsal(a):

máš nějakou chybu na řádku 36! Řek' bych, že ti chybí čárka v definici pole za posledním prvkem..

Za definicí posledního prvku pole být čárka může, ale nemusí :o)

Vyki
Člen | 388
+
0
-

dartanan napsal(a):

Route::setStyleProperty(‚action‘, Route::FILTER_TABLE, array(

tohle je ten řádek č. 36

to že je tam chyba vím, ale nevím jaká, neb je to zkopírováno z funkční verze na jiném webu

Mrkni na tohle, snad ti to pomůže: https://forum.nette.org/…leho-routeru?… EDIT: Ale v tomto případě by to možná bylo zbytečně složité, ta filtrovací tabulka by byla lepší, ale ta tabulka u showDoneTasks vypadá podezřele.

Editoval Vyki (6. 4. 2010 13:26)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

dartanan napsal(a):

to že je tam chyba vím, ale nevím jaká, neb je to zkopírováno z funkční verze na jiném webu

Zkuz to smazat a zkopírovat to znova. Já ani netbeansy tam žádný parse error nevidíme :-D

dartanan
Člen | 3
+
0
-

tak jsem to hodil na jinej server a vypadá to že to nějak běží, prostě mám prázdnou obrazovku, a žádnou chybu, budu hledat problem ještě v tom, proč se niz nezobrazuje a pak uvidim, ale přesto díky za odpovědi.

BTW.: provider řekl, že tam běží PHP4 + 5, tak možná v tom byla ta chyba

marek.dusek
Člen | 99
+
0
-

prazdna obrazovka a zadna chyba je typicky vyjimka, ktera se ti zaloguje a nezobrazi, protoze Nette bezi v produkcnim modu – resilo se to tu na foru uz 100×

jinak je samozrejme potreba mit PHP 5, coz ale snad v kazdym hostingu jede jako vychozi (neni mozne, aby bylo oboje soucasne) – vyzkousej requiremets checker, je v distribuci

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

vzdy nez nahrajes aplikaci na neotestovany hosting, otestuj ho requirements checkerem. Usetris si tim hromadu problemu a zbytecne hledani chyb.

be-online
Člen | 50
+
0
-

jsem jediny kdo vidi problem zde -->

Route::setStyleProperty(‚action‘, Route::FILTER_TABLE, array(

,action'

??? :) ta carka na zacatku prece …

22
Člen | 1478
+
0
-

pokud se podíváš na kód v úvodu, tak tam má uvozovky správně, to se asi jen forum snaží formátovat uvozovky po česku…

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Verze PHP? Já bych to viděl na PHP 4. :)

phpinfo();

Editoval honzakuchar (9. 4. 2010 7:41)