vykresleni uzivatelske chyb. hlasky jiz v bootstrap

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mlha
Člen | 58
+
0
-

V bootstrapu se pripojuji k DB. Kdyz se ale toto nepovede, jak mam k uzivateli propasirovat hlasku?
V tomto bode nemam jeste zadny presenter, ne?

toka
Člen | 249
+
0
-

Tuším, že něco podobného by mělo fungovat:

if(!pripojeni_k_db) {
  throw new Exception("Error!");
}
toka
Člen | 249
+
0
-

Jen dotaz, proč se nepřipojuješ až v BasePresenteru?

redhead
Člen | 1313
+
0
-

toka napsal(a):

if(!pripojeni_k_db) {
  throw new Exception("Error!");
}

Tím si nejsem zcela jistý. Ale nepomohlo by to udělat lazy (databáze se connectne až bude potřeba)?
V configu stačí database.lazy = TRUE; (případně přes poli ‚lazy‘ ⇒ TRUE)

mlha
Člen | 58
+
0
-

Vyhodit vyjimku samozrejme lze. Slo mi spise o jeji spracovani do uzivatelske hlasky.
Inicializaci DB presunu tedy jinam. Ale stejne si myslim, ze by toto melo nejak jit.