prázdný blok: {block #blockName /}

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Šaman
Člen | 2635
+
0
-
  1. Ahoj, docela často vkládám do layoutu prázdné bloky a syntaxe {block #blockName}{/block} mi připadá trochu nepěkná (asi jako prázdný <div id="id"></div>). Co přidat možnost nově definovaný blok ihned uzavřít ála xhtml {block #blockName /}?
  2. V rámci přehlednosti bych přivítal i možnost psát: {block #blockName}....{/block #blockName}.
  3. Ještě by mě zajímalo jak je to s křížkem (#) – prý je nepovinný, ale pokud ho neuvedu, tak include mi hledá soubor. Existuje v tomto ohledu nějaké doporučení? Díky.
Ola
Člen | 385
+
0
-

Ad 2. a opravdu to teď nefunguje?

Ad 3. u include je povinný, u block ne.

Editoval Ola (25. 3. 2010 10:11)

Šaman
Člen | 2635
+
0
-

2. Opravdu ne (verze 0.93). Tohle {block #header}{/block} mi projde bez problemu, tohle {block #header}{/block #header} mi vyhodi hlasku: Tag {/block #header} was not expected here on line...

Etch
Člen | 403
+
0
-

2. mělo by fungovat zápis bez mřížky.

	{block #header} {/block header}
	// nebo
	{block header} {/block header}
norbe
Backer | 405
+
0
-

Co se týče bodu 2, fungoval ve verzi 0.9.2 jestli se nepletu (proč to ve verzi 0.9.3 není netušim).

// Edit: Dříve určitě fungovalo i {/block #content}

Editoval norbe (25. 3. 2010 11:31)

Šaman
Člen | 2635
+
0
-

2. Tak ověřeno, že {block header}{/block header} funguje.

3. Tím se zodpověděla i otázka znaku křížek: Při definování bloku ho nepoužívat, slouží jen jako přepínač v makru {include #block} vs. {include file}.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Šaman napsal(a):

Tím se zodpověděla i otázka znaku křížek: Při definování bloku ho nepoužívat, slouží jen jako přepínač v makru {include #block} vs. {include file}.

Ano, dnes už je to tak.

Cifro
Člen | 245
+
0
-

S tým krížikom # je to rovnaké ako s kotvami v html

<a href="#main">Skoč na hlavnú časť</a>  <!-- v LatteFiltri ako {include #main} -->

<div id="main"> <!-- v LatteFiltri ako {block main} -->
	Hlavná časť
</div>

Editoval Cifro (25. 3. 2010 16:21)