Převod jednotek v profileru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
maarlin
Člen | 207
+
0
-

https://api.nette.org/…bug.php.html#818

$arr[] = '... Allocated memory: <b>' . number_format(memory_get_peak_usage() / 1000, 1, '.', ' ') . '</b> kB';

Neměla by se hodnota čistě náhodou dělit 1024, místo 1000?

bazo
Člen | 620
+
0
-

kilo k = 1000 Ki = 1024

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

A proč je teda tady 1024:
https://api.nette.org/…ers.php.html#216

maarlin
Člen | 207
+
0
-

bazo napsal(a):

kilo k = 1000 Ki = 1024

OK, souhlasím, ale otázka je, jestli by nebylo rovnou lepší to v profileru ukazovat v KiB a dělit opravdu 1024…

imho pro mě bude logičtější když uvidím že 2KiB = 2048bytes, než 2kB=2000bytes… i Windows to obvykle převádí na KiB, (přestože u toho ukazují kB) pokud vím…

maarlin
Člen | 207
+
0
-

Blizzy napsal(a):

A proč je teda tady 1024:
https://api.nette.org/…ers.php.html#216

Hádám, že v tom Helperu mají být asi jen jinak napsané jednotky – místo kB KiB… Obecně by tyto dvě (možná ještě další převodníky v Nette?) věci chtělo sjednotit… Osobně jsem pro Ki.

Editoval maarlin (20. 3. 2010 11:19)

Blizzy
Člen | 149
+
0
-

Podle mě kibi, mebi, gibi a podobné moc lidí nezná, hlavně mezi laiky. Navíc Windows i Linux používají defaultně násobky 1024 a pojmenovávají je běžně kilo, mega… Jediní, kdo respektuje prefixy SI jsou výrobci disků, a to z ekonomických důvodů.

Editoval Blizzy (20. 3. 2010 12:00)

bazo
Člen | 620
+
0
-

niekto kto robi v nette asi nebude uplny laik, takze binarne predpony su podla mna v pohode

toka
Člen | 253
+
0
-

bazo napsal(a):

niekto kto robi v nette asi nebude uplny laik, takze binarne predpony su podla mna v pohode

Výsledek se však může zobrazit i laikovi – uživateli.

LuKo
Člen | 116
+
0
-

bazo: Jak píše toka, geekové si málokdy dělají aplikace sami pro sebe. BFU je zvyklý mít velikost fotky v kB a když mu zobrazíš 450 KiB, bude na to koukat jak černoch na zamrzlý kýbl a bude to považovat za chybu systému.

maarlin
Člen | 207
+
0
-

Čili debata vede k tomu, že v Nette je to vlastně vyřešené tak, jak by mělo být?

  • uživatel (který dostane výstup z Helperu) uvidí kB, které ve skutečnosti jsou KiB (násobky 1024)
  • vývojář, který aplikaci vyvíjí a zapne si profiler vidí ve skutečnosti pravé kB (násobky 1000)

Přiznám se že mě to v současném stavu trochu mate… :-)

Editoval maarlin (20. 3. 2010 13:28)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

To už tady bylo.

bazo
Člen | 620
+
0
-

LuKo napsal(a):

bazo: Jak píše toka, geekové si málokdy dělají aplikace sami pro sebe. BFU je zvyklý mít velikost fotky v kB a když mu zobrazíš 450 KiB, bude na to koukat jak černoch na zamrzlý kýbl a bude to považovat za chybu systému.

tak ja som tu videl Allocated memory:, to by som uzivatelovi asi neukazoval