Nette Debug aneb úprava logovaných informací
- Pavel S.
- Člen | 24
Zdravím,
rád bych se zeptal vás zkušenějších, zda je možné si nějak „podle svého přání“ upravit formát, ve kterém Nette Debug loguje chyby (standardně do „app/log/php_error.log“). Jde mi o to, že teď se chyby logují ve formátu
[24-Feb-2010 22:25:06] PHP Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message
'This is foced error for testing purposes.' in /var/www/..../.php:66
Stack trace:
#0 cosi
#1 další
#2 proč ne
#3 ještě
#4 a dál
#5 máme
#6 hodně
#7 místa
#8 {main}
Což je na jednu stranu pěkné, že mám vždy podrobnou informaci a ze stacku můžu pohodlně vyčíst, jak hluboko se stala chyba. Nicméně ve chvíli, kdy se ke každé chybě generuje *.html soubor (což považuju za skvělou věc, tímto má u mě Nette (další) bod), je tato informace trošku zbytečná, můžu si ji pohodlně prohlédnout v html stránce.
V aplikaci, která umožňuje osobě k tomu oprávněné prohlížení logů, jsem implementoval zobrazování zmiňované „red page“ od Laděnky a informace v php_error.log na řádcích začínajících znakem # nepotřebuju. Konečně tedy zpět k mému dotazu: Lze nějak (jednoduše) zajistit, aby se logovaly jen „hlavičky“ logů, tedy něco jako toto?
[24-Feb-2010 22:25:06] PHP Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message
'This is foced error for testing purposes.' in /var/www/..../.php:66
Předem díky za všechny reakce, rady, nápady, nadávky, tipy a postřehy.
P.S.: Pokud jsem toto vlákno umístil do špatné sekce fóra, omlouvám se, nenašel jsem žádnou příhodnější. V takovém případě prosím tedy o navedení na správnou adresu.
- Honza Kuchař
- Člen | 1662
Nejde. Nette na tohle logování používá PHP direktivu http://cz.php.net/…guration.php#…