Stránka Návštěvní kniha - AJAX
- Panda
- Člen | 569
Diskuse ke stránce Návštěvní kniha využívající AJAX
Kritiku, postřehy, návrhy a další zpětnou vazbu uvítám.
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Vypadá to pěkně. Hodláš ještě něco dopisovat? Nebo se to může zalinkovat mezi tutoriály?
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Je to napsané velmi dobře a imho se jedná o dosud nejlépe zpracovaný tutoriál pro Nette. Osobně velmi oceňuji např. dobře zpracované tipy a poznámky.
Odkaz jsem zařadil do tutoriálů. Pokud někoho napadle lepší stručný popis než jen „Jednoduchá a nenáročná kniha s podporou AJAXu.“, tak to prosím upravte.
- Panda
- Člen | 569
Vyřešeno na nette@conf.netlab.cz, nahrál jsem špatnou verzi staré databáze, za což se omlouvám.
Také jsem tutoriál přepsal pro stabilní verzi Nette, v podstatě jediný rozdíl bylo použití zavináčů a nové snippety.
- Panda
- Člen | 569
Tak tutoriál již obsahuje i stránkování. Poprosil bych zde přítomné o pročtení a případné připomínky.
Editoval Panda (2. 3. 2010 13:53)
- buff
- Člen | 63
Mám pocit, že tou GPL licencí zbytečně strašíš. Myslím, že ta distribuce pod licencí GPL je nutná pouze v případě, že se vůbec nějak distribuuje. Na drtivé většině normálních stránek to ničemu nevadí. Už jsme to tu někde řešili…
- mardon
- Člen | 59
Panda napsal(a):
Tak tutoriál již obsahuje i stránkování. Poprosil bych zde přítomné o pročtení a případné připomínky.
Odzkoušeno a funguje, děkuji i za super podporu na jabberu. Ještě by se mi tam líbilo ošetření vstupu např. na nesmyslně dlouhý text, ale to už bych chtěla asi hodně (podej prst a utrhnu ruku). Jinak velmi kvituji, že se snažíš podat pomocnou ruku i úplným začátečníkům jako já.
- Panda
- Člen | 569
Ošetření délky textu je to nejmenší:
protected function createComponentPostForm()
{
// ...
$form->addTextArea('text', 'Text:', 50, 8)
->addRule(Form::FILLED, 'Text příspěvku je povinný.')
->addRule(Form::MAX_LENGTH, 'Text je nesmyslně dlouhý.', 100);
// ...
}
Validační konstanty nalezneš zde: https://api.nette.org/…orm.php.html#43.
Jinak není za co, pomáhat je mým cílem. ;-)