Stránka Návštěvní kniha - AJAX

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Panda
Člen | 569
+
0
-

Diskuse ke stránce Návštěvní kniha využívající AJAX

Kritiku, postřehy, návrhy a další zpětnou vazbu uvítám.

Ondřej Brejla
Člen | 746
+
0
-

Vypadá to pěkně. Hodláš ještě něco dopisovat? Nebo se to může zalinkovat mezi tutoriály?

Panda
Člen | 569
+
0
-

Zatím mě spíš zajímá, jestli je tomu rozumět a jestli nějaké pasáže není potřeba rozvést. Pak se to mezi tutoriály zalinkovat může. Dopisovat možná budu ještě stránkování.

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Je to napsané velmi dobře a imho se jedná o dosud nejlépe zpracovaný tutoriál pro Nette. Osobně velmi oceňuji např. dobře zpracované tipy a poznámky.

Odkaz jsem zařadil do tutoriálů. Pokud někoho napadle lepší stručný popis než jen „Jednoduchá a nenáročná kniha s podporou AJAXu.“, tak to prosím upravte.

buff
Člen | 63
+
0
-

Našel jsem dvě hrubky, jak naschvál ve screenshotu… Panda: Jsem si jistý, že Vám Vaši návštěvníci napíší jen samé pozitivní ohlasy na Vaši knihu hostů. Máš tam dlouhá í. (Omlouvám se za své nechutné pedantství ;-)) Tutoriál je samozřejmě parádní.

Panda
Člen | 569
+
0
-

Díky, opraveno, v té textarea to při psaní není moc rozeznat a včera jsem nad tím moc nepřemýšlel. Převelice se omlouvám a kaji se. :-)

mardon
Člen | 59
+
0
-

stáhla jsem si aplikaci a mám chybu:
sqlite_query() [function.sqlite-query]: no such column: posted

Panda
Člen | 569
+
0
-

Vyřešeno na nette@conf.netlab.cz, nahrál jsem špatnou verzi staré databáze, za což se omlouvám.

Také jsem tutoriál přepsal pro stabilní verzi Nette, v podstatě jediný rozdíl bylo použití zavináčů a nové snippety.

Panda
Člen | 569
+
0
-

Tak tutoriál již obsahuje i stránkování. Poprosil bych zde přítomné o pročtení a případné připomínky.

Editoval Panda (2. 3. 2010 13:53)

buff
Člen | 63
+
0
-

Mám pocit, že tou GPL licencí zbytečně strašíš. Myslím, že ta distribuce pod licencí GPL je nutná pouze v případě, že se vůbec nějak distribuuje. Na drtivé většině normálních stránek to ničemu nevadí. Už jsme to tu někde řešili…

Panda
Člen | 569
+
0
-

Ano, copyleft se spouští pouze v případě, že dojde k distribuci projektu (ať už v binární, či zdrojové formě). Špatně jsem to tam napsal, opravím.

mardon
Člen | 59
+
0
-

Panda napsal(a):

Tak tutoriál již obsahuje i stránkování. Poprosil bych zde přítomné o pročtení a případné připomínky.

Odzkoušeno a funguje, děkuji i za super podporu na jabberu. Ještě by se mi tam líbilo ošetření vstupu např. na nesmyslně dlouhý text, ale to už bych chtěla asi hodně (podej prst a utrhnu ruku). Jinak velmi kvituji, že se snažíš podat pomocnou ruku i úplným začátečníkům jako já.

Panda
Člen | 569
+
0
-

Ošetření délky textu je to nejmenší:

protected function createComponentPostForm()
	{
		// ...
		$form->addTextArea('text', 'Text:', 50, 8)
			->addRule(Form::FILLED, 'Text příspěvku je povinný.')
			->addRule(Form::MAX_LENGTH, 'Text je nesmyslně dlouhý.', 100);
		// ...
	}

Validační konstanty nalezneš zde: https://api.nette.org/…orm.php.html#43.

Jinak není za co, pomáhat je mým cílem. ;-)

o5
Člen | 416
+
0
-

Skvely tutorial!!