[addon pdfresponse] PdfResponse

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jarks
Člen | 94
+
0
-

Jak se dostat k datům?
Mám složitou stránku se zobrazenými daty. Potřebuji vygenerovat PDF soubor s částí těchto dat. Následující ukázka kódu mi funguje, ale myslím, že je zbytečné znovu se ptát databáze, když data už mám v $this->template. Ale nevím jak se k nim dostat, signál je nevidí. Zkouším to všelijak, ale bez úspěchu.

V šabloně:

<a href="{link PDFProtokol! $produkt->id}">Protokol</a>

V prezenteru:

public function renderDetail($id) {// toto je hlavní stránka
    $this->template->produkt = $this->getDetailModel()->findDetail($id)->fetch();
}

public function handlePDFProtokol($id) {// a toto vygeneruje PDF
    $template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/templates/Detail.PDFProtokol.phtml");

	//Následující řádek vynechat a místo něj nějak do $template načíst data z hlavní šablony:
    $template->produkt = $this->getDetailModel()->findDetail($id)->fetch();

    $pdf = new PDFResponse($template);
    // nějaké konfigurace PDF
    $this->terminate($pdf);
}

Mohl bych prosím dostat radu jak v druhé metodě do $template dostat data už jednou načtená v první metodě do $this->template?

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-
public function renderDetail($id) {// toto je hlavní stránka
    $this->template->produkt = $this->produkt = $this->getDetailModel()->findDetail($id)->fetch();
}

public function handlePDFProtokol($id) {// a toto vygeneruje PDF
    $template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/templates/Detail.PDFProtokol.phtml");

    //Následující řádek vynechat a místo něj nějak do $template načíst data z hlavní šablony:
    $template->produkt = $this->produkt;

    $pdf = new PDFResponse($template);
    // nějaké konfigurace PDF
    $this->terminate($pdf);
}
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

To co píšeš, tak nebude fungovat… https://doc.nette.org/…n/presenters#…

Ale, čemu vadí, že ty data načítáš jakoby 2×. Ty je 2× nikdy nenačteš! V té metodě handle se volá terminate a to ukončí aplikaci!

Vždy, než použiješ nějakou metodu, o které nevíš co dělá, se podívej do API, kde je to všechno popsáno. https://api.nette.org/nette/0.9/

jarks
Člen | 94
+
0
-

Skutečně to nefunguje. Jestli tomu dobře rozumím, tak proto, že signál vyvolá znovunačtení stránky a $this->terminate() v signálu ukončí aplikaci dřív, než se stačí provést první metoda a v ní dotaz do databáze. Díky.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

přesně tak

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Tak to se omlouvám za mystifikaci, příště si to radši vyzkouším než to sem pošlu…

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

gmvasek napsal(a):

Tak to se omlouvám za mystifikaci, příště si to radši vyzkouším než to sem pošlu…

Pokud si životní cyklus presenteru ještě nepamatuješ, doporučuji ti si ho vylepit na monitor společně se zkaratkami k NetBeans tvému IDE (a pinu ke kreditní kartě :-) ).

Editoval honzakuchar (22. 4. 2010 13:02)

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Zklamu tě, protože NetBeans nemám… ale s tím pinem a životním cyklem je to dobrý nápad :-)

Oggy
Člen | 306
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):

Chybu hledej na straně mPDF. Případně zkus soubor někam uložit a pak na něj vypusť FileDownloader. (doplňky)

Jakým způsobem provádí vygenerování pdfresponse v presenteru a jeho uložení na disk?
pokud vytvoření pdfresponse je v action, tak je potřeba simulovat httprequest?

nebo na ne?
:-)
díky

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Oggy napsal(a):

Honza Kuchař napsal(a):

Chybu hledej na straně mPDF. Případně zkus soubor někam uložit a pak na něj vypusť FileDownloader. (doplňky)

Jakým způsobem provádí vygenerování pdfresponse v presenteru a jeho uložení na disk?
pokud vytvoření pdfresponse je v action, tak je potřeba simulovat httprequest?

nebo na ne?
:-)
díky

Moc ti nerozumím, ale hledej obsah metody send v IPresenterResponse. Tedy spíš její implementaci v PdfResponse.

Oggy
Člen | 306
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):

Moc ti nerozumím, ale hledej obsah metody send v IPresenterResponse. Tedy spíš její implementaci v PdfResponse.

ok..díky kouknu..

zjednoduším to na .. Jak vygenerovat pdf a uložit na disk v presenteru? ..
ukázku v dokumentaci je taková, že se pdf vygeneruje v action a uživateli se pdf nabídne ke stažení..

ale dejme tomu, že při ukládání objednávky si ji chci vygenerovat v pdf a uložit na disk.. a pak stahovat již klasicky nebo filedownloaderem..

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Vytáhnu si objekt mPDF a uložím si ho kam potřebuji. Vůbec ho nepředám presenteru jako response (nezevolám $this->terminate()). Ale je to dobrý tip na přidání. Jednoduché a praktické a navíc to teď v jednom porojektu budu taky potřebovat. :)

($pdf je PdfResponse) ($pdf->mPDF je instance třídy mPDF)

$pdf->mPDF
iguana007
Člen | 970
+
0
-

Honza Kuchař napsal(a):
($pdf je PdfResponse) ($pdf->mPDF je instance třídy mPDF)

$pdf->mPDF

Pokud to dobře chápu, tak by mi měl potom fungovat tento zápis:

$pdf->mPDF->Output($filePath, 'F');

což se mi v podstatě vykoná, pdf se mi v dané složce vytvoří, ale PDFko je prázdné, takže asi něco dělám špatně …

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ne v postatě, to musí fungovat…

zarubik
Člen | 31
+
0
-

V podstatě ano, ale nefunguje :-D
Pokud chci uložit soubor na server s použitím:

$pdf->mPDF->Output($file, 'F');

V PDF se zobrazí pouze hlavička a patička souboru.

Abych zachoval chování PdfResponse upravil jsem funkci „send“:

public function send($name='', $dest='I') {
	// stejné, pouze jsem upravil poslední řádek:
	// $mpdf->Output(String::webalize($this->documentTitle),'I');
	// na:

	if($dest=='I'){
		$name = String::webalize($this->documentTitle);
	}

	$mpdf->Output($name, $dest);
}

Víc jsem to neřešil.. potřeboval jsem to rychle rozchodit a funguje to :)

Možná by bylo lepší v PdfResponse přejmenovat funkci „send“ (tak jak ji mam upravenou) na Output. A send by pak vypadalo takto:

public function send() {
	$this->Output(String::webalize($this->documentTitle), 'I');
}

Editoval zarubik (15. 10. 2010 9:51)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

to je bude ten problém :) ale já už používám čisté mPDF, takže mě to netrápí :)

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

Ahoj mam dotaz da se nějak udělat aby prohlížeč nenabídl soubor ke stažení ale zobrazil ho přímo v prohližeči?

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Pomocí hlaviček, ale funguje to jenom pokuď má uživatel nějaký software (příklad: Adobe Reader na Windows nebo Preview na Mac).

Content-Disposition: inline
Scorpio
Člen | 45
+
0
-

Supr dik jen kam ten radek mam umistit. takhle mi to stale nabizi ke stažení

$pdf = new PDFResponse($html);
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
header("Content-Type: application/pdf");
header("Content-Disposition: inline");
$this->terminate($pdf);

Editoval Scorpio (1. 1. 2011 11:40)

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Koukni se, jestli ti to ty hlavičky opravdu vrací. Jestli ne, je to moc pozdě je upravovat. Ale nemělo by být, jestli tohle máš nejpozději v render().

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

Jinak ukladani mi to vyhazuje ve firefoxu v googlechrome to normalne ukaze rovnou. Tohle je vypis hlavicek

Date	Sat, 01 Jan 2011 17:19:51 GMT
Server	Apache/2.2.15 (EL)
X-Powered-By	Nette Framework
Expires	Sat, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT
Cache-Control	public, must-revalidate, max-age=0
Pragma	public
Content-Disposition	inline; filename="100691"
Content-Length	44562
Last-Modified	Sat, 01 Jan 2011 17:20:14 GMT
Connection	close
Content-Type	application/pdf

http://zivogosce.tk/…/tisk/100691
chci to vypsat do tohoto iframu

tohle je presenter:

function renderFaktura($id) {
    header("Content-Type: application/pdf");
    header("Content-Disposition: inline");
    $html = file_get_contents("http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/html/faktura/".$id);
    $pdf = new PDFResponse($html);
    $pdf->documentTitle = $id;
    $pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
    $this->terminate($pdf);

}

Editoval Scorpio (1. 1. 2011 18:35)

Filip Procházka
Moderator | 4668
+
0
-
// tip na vylepšení
$faktury = Nette\Environment::getCache('Faktury');
$html = $faktury->call('file_get_contents', "http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/html/faktura/".$id);

$pdf = new PDFResponse($html);
$pdf->documentTitle = $id;
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();

// takhle se to dělá nette-way
Nette\Environment::getHttpResponse()->setHeader('Content-Disposition', 'inline');

$this->sendResponse($pdf);

s tím iframem možná bude problém, afaik si nejsem jistý jestli je to vůbec možné

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Otázka je, proč zobrazovat pdf? To si vygeneroval z nějakého html, tak zobraz to. Proč to by to nešlo?

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

No je to kvuli rychlejsimu tisku faktur no ale prisel sem na to ze to nejde jen v FF a hlavne nejde ani stara verze kde to slo asi behem aktualizace doslo k nejakym zmenam a nyni uz se nevykresluje do prohlizece. Ale jinak sem problem vyresil dekuju.

Kryšpin
Člen | 27
+
0
-

Jen přípomínka, že odkaz na diskuzi o tomto skvělém doplňku na jeho stránce vede na neexistující vlákno.

Kryšpin
Člen | 27
+
0
-

Kdo bude zprovozňovat tento doplněk pod PHP 5.3 a Nette 2.0 dev, tak jen přidat do

PDFResponse.php

<?php
use Nette\Object,
    Nette\Callback,
    Nette\Environment,
    Nette\String;

class PdfResponse extends Object implements Nette\Application\IPresenterResponse {
....
}
?>
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Kryšpin napsal(a):

Jen přípomínka, že odkaz na diskuzi o tomto skvělém doplňku na jeho stránce vede na neexistující vlákno.

Díky moc, opraveno.

Chbox
Člen | 125
+
0
-

nějak se mi nedáří rozchodit ukládání do souboru :-(

public function actionPdf() {
	$template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/FrontModule/templates/Pdf/pdf.latte");
	$pdf = new PDFResponse($template);
        $pdf->mPDF->Output(CV_DIR . '/' . $this->user->id . '.pdf', 'F');

        //Ukončíme presenter -> předáme řízení PDFresponse
	$this->sendResponse($pdf);
}

pokud zakomentuju $pdf->mPDF->Output, výstup na obrazovku je v pořádku,
jinak to generuje prázdnou stránku jak do souboru, tak ..
..co s tím, pomóc? :-)

basovnik
Člen | 23
+
0
-

Ahoj, nejde mi rozchodit PDFResponse. Neporadili byste mi?
Tohle funguje v pohode:

<?php
    function handlePdf($id)
    {
        $html = "<b>ahoj světe!</b>";
        $this->terminate(new PDFResponse($html));
    }
?>

Tohle uz ne:

<?php
    function handlePdf($id)
    {
        $template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/AdminModule/templates/Offers/pdf.latte");
        $this->terminate(new PDFResponse($template));
    }
?>

Vypíše mi to chybu Chyba 101(net::ERR_CONNECTION_RESET): Neznámá chyba.
Používám Nette 2, PHP 5.3

Snad mi někdo poradí, už jsem bezradný :-(

Editoval basovnik (2. 3. 2011 20:40)

maChy
Člen | 9
+
0
-

Chbox napsal(a):

nějak se mi nedáří rozchodit ukládání do souboru :-(

public function actionPdf() {
	$template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/FrontModule/templates/Pdf/pdf.latte");
	$pdf = new PDFResponse($template);
        $pdf->mPDF->Output(CV_DIR . '/' . $this->user->id . '.pdf', 'F');

        //Ukončíme presenter -> předáme řízení PDFresponse
	$this->sendResponse($pdf);
}

pokud zakomentuju $pdf->mPDF->Output, výstup na obrazovku je v pořádku,
jinak to generuje prázdnou stránku jak do souboru, tak ..
..co s tím, pomóc? :-)

Docela mě to vrtalo v hlavě proč mi to taky vyhazuje prázdný dokument, chvíli mi trvalo než jsem přišel jak to vyřešit.

přez $df->mPDF->Output voláš výstup ještě ve chvíli, kdy nemá žádné data. Proto se zobrazí prázdný. Dá se to obejít velmi elegantně, využitím proměných…

<?php
        $html = "<b>ahoj světe!</b>"; // HTML v UTF-8

        // Jako 1. parament PDFResponse můžeme předat html v UTF8 nebo objekt implementující rozhraní ITemplate
        $pdf = new PDFResponse($html);

        $pdf->documentTitle = 'Testovací dokument číslo 1';
        $pdf->outputName = './download/soubor.pdf';
        $pdf->outputDestination = 'F';

        $this->sendResponse($pdf);

?>

v tomto případě se soubor uloží do www/download/ a ještě bude k dispozici na stažení!

Editoval maChy (5. 3. 2011 21:12)

Chbox
Člen | 125
+
0
-

Vyřešil jsem to viz. výše úpravou třídy pdfResponse

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

Ahoj mohl by mi nekdo poradit snazim se vygenerovat stranku v LANDSCAPE modu ale vraci se mi stale PORTRAIT. Jel sem presne podle navodu na strance modulu ale i to mi vraci PORTRAIT. Nemáte s tímhle někdo zkušenosti?

$pdf = new PdfResponse($html);
$pdf->pageFormat = "A4";
$pdf->pageOrientaion = PdfResponse::ORIENTATION_LANDSCAPE;
$pdf->pageMargins = "0,0,0,0,0,0";
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
$this->terminate($pdf);

Editoval Scorpio (9. 3. 2011 12:00)

maChy
Člen | 9
+
0
-

Scorpio napsal(a):

Ahoj mohl by mi nekdo poradit snazim se vygenerovat stranku v LANDSCAPE modu ale vraci se mi stale PORTRAIT. Jel sem presne podle navodu na strance modulu ale i to mi vraci PORTRAIT. Nemáte s tímhle někdo zkušenosti?

$pdf = new PdfResponse($html);
$pdf->pageFormat = "A4";
$pdf->pageOrientaion = PdfResponse::ORIENTATION_LANDSCAPE;
$pdf->pageMargins = "0,0,0,0,0,0";
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
$this->terminate($pdf);

S tím jsem taky zápsali, vyzkoušel jsem nahrát i novou verzi mPDF 5.1 nepomohlo. Zkoušel jsem upravit i kód PDFResponse, taky nepomohlo. Nakonec jsem koukl do dokumentace u mPDF a zjistil jsem, že to jde nastavit i v css šablony stačí přidat:

<style>
	@page { sheet-size: A4-L; }
</style>

Editoval maChy (10. 3. 2011 22:58)

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

Ty jo moc děkuju mordoval sem se s tím takovou dobu až sem to chtěl vzdát.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

PdfResponse nyní umí přepínat výstupy. ;) (od 25.2.)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

A také přidána podpora pro obrázky v těle dokumentu zakódované klasicky pomocí base64. mPDF to umělo jen s velmi malými soubory. PdfResponse opravuje tuto chybu a nyní jde vkládat jakkoli veliký obrázek pomocí base64. (od 2.3.) A nyní 1.9.2011 opravena chyba s opravdu velikými obrázky vloženými pomocí base64.

Editoval Honza Kuchař (1. 9. 2011 17:42)

Inferi
Člen | 18
+
0
-

Ahoj,

řeším zde podobný problém ohledně zobrazení pdf. Problém je, že pokud do konstruktoru předám $template, tak mi najede bílá stránka. Když si výstup uložím do proměnné napřímo, př. <a>…</a>, tak to se vytiskne v pořádku. Nicméně potřebuji tisknout naplněnou šablonu a ne skládat vzled řetězením částí databáze do stringu.

try{
   $articles = new \AdminModule\ArticlesModel();
   $this->article = $articles->getArticle($this->lang, $this->previous, ($this->id == "")?$mainArticles[0]->alias:$this->id);
}
catch(DibiException $e){
   $this->flashMessage($e->getMessage(), 'error');
   $this->redirect('dafault', $this->lang, $this->id);
}

$template = $this->createTemplate()->setFile(APP_DIR."/FrontModule/templates/Homepage/print.latte");
        $template->article = $this->article;

$pdf = new \Pdf\PdfResponse($template);
$pdf->documentTitle = 'Testovací dokument číslo 1';
$this->sendResponse($pdf);

Nějaké zkušenosti, řešení? (Php 5.3, Nette 2.0)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ahoj,
nejspíš jsi špatně přepsal PdfResponse do namespacované verze. Podíval jsem se do zdrojového kódu a opravil jsem né příliš dobře povedené získávání zdrojového dokumentu. (když si uděláš diff, přeneseš si změny během pár sekund do té tvé namespacované verze)

Sice to asi nebude řešit přímo tvůj problém, ale pokud ti to skončí na posledním řádku metody getSource() chybu jsi udělal na 9. řádku funkce getSource(), kde se zjišťuje, jestli je to šablona či ne.

Pokud ani to nepomůže dá se nad třídnou Template použít volání magické metody __toString(). Resp. __toString(true), která bude v případě chyby vyhazovat výjimku (doporučeno).

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

@Scorpio a @MaChy: Navrhujete tedy odstranit přepínač ladscape a portrait režimu?

Prozatím tam přidávám komentář k $pageOrientaion.

Scorpio
Člen | 45
+
0
-

No přepínač mi vubec nefungoval musel jsem dle rady použit CSS nastavení pro přepnutí.

trubi
Člen | 25
+
0
-

Zdravicko, snazim se udelat, aby se po zobrazeni pdf v prohlizeci ihned zobrazit print dialog. PDF se mi v prohlizeci zobrazi, ale to je vse.

<?php
public function actionPrint() {
// .....generovani template
$pdf = new PDFResponse($template);
header("Content-Type: application/pdf");
header("Content-Disposition: inline");
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
$this->sendResponse($pdf);
}
?>

$pdf->mPDF->OpenPrintDialog(); je napsane v addons, ale nepodarilo se mi tuto funkci najit nikde v dokumentaci mPDF. Muzete mi poradit co delam spatne, prip. jak tuto funkcionalitu zprovoznit? Diky

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Metoda je definovaná zde:

https://svn.mujserver.net:8443/…Extended.php

Víc ti asi neporadím, protože mně to funguje.

tatyalien
Člen | 239
+
0
-

Kryšpin napsal(a):

Kdo bude zprovozňovat tento doplněk pod PHP 5.3 a Nette 2.0 dev, tak jen přidat do

PDFResponse.php

<?php
use Nette\Object,
    Nette\Callback,
    Nette\Environment,
    Nette\String;

class PdfResponse extends Object implements Nette\Application\IPresenterResponse {
....
}
?>

No zkoušel jsem to jak píšeš, ale hodí mě to pak:
Declaration of PDFResponse::send() must be compatible with that of Nette\Application\IPresenterResponse::send()

Když si najedu na na send, je tam:
if ($this->source instanceof ITemplate) {

a i když to opravím na Nette\Templates\ITemplate tak stejný problém.

bojovyletoun
Člen | 667
+
0
-

to, co opravuješ není chyba. Chyba se opraví tak, aby hlavička funkce send (toto: function send(**TytoParametry**)) v PDFResponse a b IPresenterResponse byla stejná.

tatyalien
Člen | 239
+
0
-

zajímavé, a to jsem ale stejně jen překopíroval ze zdroje šablony, PdfResponse, presenter a hází to toto ;)

No nic, tak odsouvám generování až za delší dobu… Bez nette jsem si mohl generovat pdfka jen pomocí fpdf a fontu, na serveru (fpdf.php cca 44kb, arial 33kb) tohle má 16mega a stejně mě to nefrčí :-D)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

tak si naincluduj jen mPdf a jedeš ne? Nic tě přeci nenutí používat PdfResponse – já ho nepoužívám a úplně v pohodě mi to funguje.

tatyalien
Člen | 239
+
0
-

oki, zkusim mpdf.

Edit: rozjel jsem si nakonec znovu fpdf ;).

Editoval tatyalien (14. 5. 2011 18:43)

net-vor
Člen | 35
+
0
-

Drobná poznámka pro ty, kdo chtějí rozchodit PdfResponse pro PHP 5.3: aby to fungovalo, je třeba nejdřív natáhnout tyto prostory:

use Nette\Object, Nette\Application\IPresenterResponse, Nette\Callback, Nette\Environment, Nette\String;

a to přímo v Honzově souboru libs/PdfResponse/PDFResponse.php. Pak to šlape jak hodinky.

Editoval net-vor (25. 5. 2011 14:00)

Tracy
Člen | 8
+
0
-

Hola :)

Je to trosku trapny, ale nedari se mi to rozchodit ani naznakem :(

Nette Framework 2.0-beta pro PHP 5.3 se jmennými prostory

Kdyz necham vsecko tak jak je, pridam to co je o post nademnou, tak mi krasna ladenka vynada

Interface ‚Nette\Application\IPresenterResponse‘ not found
No a ma pravdu, IPresenterResponse.php neexistuje.

kdyz nahradim IPresenterResponse ⇒ IResponse, tak mi serve
Declaration of PdfResponse::send() must be compatible with that of Nette\Application\IResponse::send()

Coz resil uz kolega…

Chyba se opraví tak, aby hlavička funkce send (toto: function send(TytoParametry)) v PDFResponse a b IPresenterResponse byla stejná.

Nicmene at do toho vrtam jak do toho vrtam, ucinek nulovej.

Muze mi nekdo, prosim, rict jak z toho ven?

Editoval Tracy (11. 7. 2011 17:34)

boky
Člen | 18
+
0
-

Tracy napsal(a):

Hola :)

Je to trosku trapny, ale nedari se mi to rozchodit ani naznakem :(

Nette Framework 2.0-beta pro PHP 5.3 se jmennými prostory

Kdyz necham vsecko tak jak je, pridam to co je o post nademnou, tak mi krasna ladenka vynada

Interface ‚Nette\Application\IPresenterResponse‘ not found
No a ma pravdu, IPresenterResponse.php neexistuje.

kdyz nahradim IPresenterResponse ⇒ IResponse, tak mi serve
Declaration of PdfResponse::send() must be compatible with that of Nette\Application\IResponse::send()

Coz resil uz kolega…

Chyba se opraví tak, aby hlavička funkce send (toto: function send(TytoParametry)) v PDFResponse a b IPresenterResponse byla stejná.

Nicmene at do toho vrtam jak do toho vrtam, ucinek nulovej.

Muze mi nekdo, prosim, rict jak z toho ven?

Cau,

nejak sem se stim popral… snad ti to pomuze

use Nette\Object, Nette\Application\IResponse, Nette\Callback, Nette\Environment, Nette\Utils\Strings, Nette\Templating\Itemplate;

class PdfResponse extends Object implements IResponse {
public function send(Nette\Http\IRequest $httpRequest, Nette\Http\IResponse $httpResponse) {