[addon pdfresponse] PdfResponse

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Diskuse ke stránce PdfResponse


Zakládám diskusi.

Mortaelth
Člen | 24
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

Diskuse ke stránce PdfResponse


Zakládám diskusi.

moc libi, tesim se az to vyzkousim v praxi :-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-
  • kód + příklad přesunut na SVN
  • Přidána podpora pro JavaScript v souborech PDF

Editoval honzakuchar (24. 2. 2010 12:27)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-
  • clean up
  • aktualizace příkladu
  • změna API (viz dokumentace)
Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Je to bezvadný, díky :-)
Jenom pozor, ukázka https://componette.org/search/?… zavádí $pdfRes a pracuje s $pdf.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

@Mikulas Dite: zavádí $pdfRes a pracuje s $pdf.

Jejda, to byla jediná lajna, kterou jsem nezkopíroval z HomepagePresenteru. :)

Editoval honzakuchar (28. 2. 2010 21:46)

despiq
Člen | 320
+
0
-

kdyz chci stylovat vystup a napisu do sablony <style> tak ho to vypise do pdfka, nejakej napad proc?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Se style je problém kvůli TinyMCE. Když to nebudeš hnát přes TinyMCE, tak to bude dobré. Pokud ne, tak se obrať na fórum zde: http://mpdf.bpm1.com/forum/

//EDIT: Pak to není chyba PdfResponse, ale mPDF.

Editoval honzakuchar (15. 3. 2010 15:34)

despiq
Člen | 320
+
0
-

to nebylo ono, tinyMCE jsem vubec nepouzil

je tam na radku 196 v PDFResponse.php $mpdf->WriteHTML($html,2);
noa ta dvojka tam zrusi styly

despiq
Člen | 320
+
0
-
<?php
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
?>

tohle taky nepujde, vyzadujes tam parametr true nebo false

a pristihl sem se ze zapominam dekovat takze dekuju za uzitecnej addon

Editoval despiq (17. 3. 2010 17:09)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Ouch. Toho jsem si nevšiml.

Na localhostu jsem měl verzi, která to měla jinak. Přidal jsem možnost odebrání CSS a přidání dalších vlastních stylů (jako string) přímo skrz PdfResponse.

despiq napsal(a):

kdyz chci stylovat vystup a napisu do sablony <style> tak ho to vypise do pdfka, nejakej napad proc?

fixed (viz příklad; obsahuje nově CSS)

despiq napsal(a):

<?php
$pdf->mPDF->OpenPrintDialog();
?>

tohle taky nepujde, vyzadujes tam parametr true nebo false

fixed (parametr zrušen; stejně byl ignorován)


Opravenou verzi i s novou funkcí máte na SVN.

Editoval honzakuchar (17. 3. 2010 19:11)

22
Člen | 1478
+
0
-

Dá se to někde stáhnout?? SVN link zdá se být death…

HonzaMac
Člen | 40
+
0
-

Není mrtvý. Login je guest a heslo žádné ;-)

22
Člen | 1478
+
0
-

tak já nevím, ale officiální link vůbec nereaguje a link dole v diskusi https://svn.mujserver.net:8443/ nemá o stránce ani ponětí dneska, i když ještě včera tam login byl.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Omlouvám kousl se mi router, musím ho restartovat. (někdy v průběhu zítřka, snad) P.S.: Nevíte o nějakém kvalitním, co se nekouše?

22
Člen | 1478
+
0
-

jestli potrebuješ, můžu ti to hodit na můj server..cca 5 Mbit upload.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Linka je v pořádku, server taky, ale mám tam router a ten se kouše. Asi tam dám v nejbližší době routerboard a bude vyřešeno.

22
Člen | 1478
+
0
-

Login už naskočí, ale nelze se přihlásit (user: guest/pass:).. :-(

Editoval 22 (5. 4. 2010 9:37)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Normálně mi to funguje (zkus to přes prohlížeč)

22
Člen | 1478
+
0
-

Forbidden

You don't have permission to access /svn/ on this server.

IE8 i FF

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

IE 8, FF i Opera mi to načte (uživatel guest a heslo nechám prázdné) Můžu ti to poslat mailem v zipu, napiš mi.

22
Člen | 1478
+
0
-

poslal jsem FTP na tvůj mail tady..díky

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Hodil jsem to sem, komu by to nešlo stáhnout, ale chtělo by to nějakou analýzu, proč to nejde… Opravdu by mě to zajímalo.
http://projekty.mujserver.net/…nse-rev8.zip

despiq
Člen | 320
+
0
-

no ja bych to tipoval Honziku ze do adresare svn pristup nepovolujes
pokud 22 pouzije link https://svn.mujserver.net:8443/…ponse/trunk/ ktery je uvedeny u addonu tak mu to musi jit, ale on asi pouzil https://svn.mujserver.net:8443/ takze bych rekl ze vysvetleni je celkem jednoduche

22
Člen | 1478
+
0
-
despiq
Člen | 320
+
0
-

tenhle link ze nereaguje?

https://svn.mujserver.net:8443/svn/Nette_PDFResponse/trunk/
22
Člen | 1478
+
0
-

tenhle je v pořádku, pak by to chtělo opravit link ke stažení u add-onu..tam je cosi takovýho https://guest@svn.mujserver.net:8443/…sponse/trunk

despiq
Člen | 320
+
0
-

link u addonu je naprosto v poradku, staci na nej kliknout a ne ho kopirovat, ty odkazy tu zkracuje texy aby tu nevznikly nejaky silenosti

22
Člen | 1478
+
0
-

jestli myslíš kliknout pravým tlačítkem myši, tak bohužel, po kliknutí se nic neděje u mě..a nejde to vytáhnout ani přes zkopírovat zástupce..

despiq
Člen | 320
+
0
-

tak ted teda nevim jestli si ze me delas prdel nebo jak to myslis, odkdy se na odkazy v prohlizeci klika pravym tlacitkem mysi kdyz se na ne chces dostat? Pokud kliknes LEVYM tlacitkem mysi a nic se nedeje pak je chyba na tvem prijmaci.

Tento muj prispevek mi na tomto miste prijde silne bizarni.

Ale ted me napadlo, ze pokud je clovek levak a z nejakeho zvlastniho duvodu si prenastavi tlacitka mysi na opacne (i kdyz zadneho takoveho levaka neznam) pak by opravdu pro prechod na odkaz klikal na prave tlacitko

a nakonec TO PRAVE tlacitko mysi muze byt to leve i to prave :)

22
Člen | 1478
+
0
-

tak to sry :-))) jsem myslel levy a napsal jsem pravy…kazdopadne zbytek plati, pokud, kliknu LEVYM, jak je u odkazu zvykem, tak link nreaguje na click, na rozdil od všech ostatních na té stránce…promin, ze jsem te zmatl.

edit: platí to jen pro IE8, ve FF, to funguje správně..

Editoval 22 (6. 4. 2010 0:29)

despiq
Člen | 320
+
0
-

takze chyba u tebe … neskoci ti tam nekde v pozadi dotaz na to jmeno a heslo? nemas to nejak vyply?

… tohle sem uz ale asi urcite nepatri

Editoval despiq (6. 4. 2010 0:31)

22
Člen | 1478
+
0
-

..akorat FF vyhodi JS confirm o souhlasu ke vstupu na stránku, což u IE neproběhne, tak jestli je to chyba u mě, pak nevím jaká, pokud pominu pletení si pravé a levé..ale souhlas, ať to klidně nějakej admin promaže.

despiq
Člen | 320
+
0
-

noale ted koukam ona to neni chyba u tebe ale to je vec IE tak to sem nakonec patri,
ten zavinac se predela na entitu a ff i chrome i opera si s tim poradi ale IE ne, zajimave :)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

díky za informaci, otestuji

každopádně jako klienta SVN můžeš nejpohodlněji na Windows použít http://tortoisesvn.tigris.org/

22
Člen | 1478
+
0
-

doplněk funguje skvěle, díky za něj.
Mám drobný problém s nastavením:

$pdf->pageMargins = '10,10,10,10,0,0';

toto neprojde → černá obrazovka,
ale toto třeba projde:

$PDF->pageMargins = '10,11,10,11,3,2';

nikde jsem si nevšiml, že by byly nějaké default minimální hodnoty? co je blbě?

Mikulas Dite
Člen | 756
+
0
-

Černá stránka se mi občas zobrazuje, když si to otevírám na v prohlížeči (ale jenom na mém pc). Na jiném pc jakkoliv je to v pohodě – asi bych to viděl na bug pdf readeru.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

s tím jsem se zatím nesetkal.

EDIT: Testuji na Foxit Readeru.

Editoval honzakuchar (13. 4. 2010 22:37)

bazo
Člen | 620
+
0
-

v chrome a ie8 sa subor nevygeneruje s koncovkou .pdf, vo firefoxe a opere ano. cim to je?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Chybu hledej na straně mPDF. Případně zkus soubor někam uložit a pak na něj vypusť FileDownloader. (doplňky)

Editoval honzakuchar (13. 4. 2010 22:38)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

22 napsal(a):

doplněk funguje skvěle, díky za něj.
Mám drobný problém s nastavením:

$pdf->pageMargins = '10,10,10,10,0,0';

toto neprojde → černá obrazovka,
ale toto třeba projde:

$PDF->pageMargins = '10,11,10,11,3,2';

nikde jsem si nevšiml, že by byly nějaké default minimální hodnoty? co je blbě?

Aha, tak to bude asi chyba v tvém prohlížeči PDFek. Já tu mám Foxit Reader a s tím to funguje správně. Díky za upozornění, upravím příklad tam je to správně.

//edit:

Changelog:

  • hodně zlepšené PHPDoc komentáře

Editoval honzakuchar (13. 4. 2010 23:12)

22
Člen | 1478
+
0
-

mno..já používám AcrobatReader 9.3.1, žádná exotika :-)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Já bych používal Adobe Acrobat Professional, který mám koupený, ale nemohu, protože mám veri 8 a ta na Windows 7 prostě nefunguje. A Foxit umí dělat poznámky a podobně, i když je to reader. Ale to už je mimo téma.

Editoval honzakuchar (14. 4. 2010 9:38)

22
Člen | 1478
+
0
-

Mám potíže při generování vícestránkovýho PDF dokumentu a to např.:

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 261904 bytes) in C:\.....................\PdfResponse\mpdf\mpdf.php on line 2516

Co s tím? Jedná se o výpis z DB do tabulky, cca 30 řádků na stránku…uváděná chyba je pro čtyřstránkový dokument a na to potřebuje alokovat 136 MB paměti :-(

Editoval 22 (15. 4. 2010 17:19)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

To se budeš muset obrátit zase na mPDF. Nicméně to není bug, ale feature! http://mpdf1.com/…al/index.php?… http://mpdf1.com/…al/index.php?… http://mpdf1.com/…al/index.php?…

22
Člen | 1478
+
0
-

jn, mi bylo jasný, že to má na svědomí mPDF, akorat jsem se radši ozval, jestli to nemá nějaký snadný řešení. Díky za info.

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Má :-)

ini_set("memory_limit","512M")
22
Člen | 1478
+
0
-

uz jsem to zvysil pred tim na 256 Mb, ale ani to na nektery akce nestaci, mam k dispozizi 1GB, tak mam obavy, kde se to hodla jako zastavit, protoze data narustaji kazdym dnem..takze asi budu muset omezit tisk vypisu jen na mesic nebo opustit tabulku a prekopat to nejak na spany a divy :-)

Editoval 22 (15. 4. 2010 20:01)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Jo mPDF a tabulky to je na pamět smrt. Ale přečti si ty odkazy. V jednom se tam o tom něco píše!