Jak začít používat AI, pokud jsem ji dosud nepoužíval?

veszter
Člen | 4
+
0
-

Ahoj!

Dosud jsem AI nepoužíval, ale brzy ji budu potřebovat.

Viděl jsem, že PHPStorm má zabudovaného AI chat (+ Junie), četl jsem o režimu CLI, ale nevím, který model je efektivnější, ekonomičtější a lepší pro internet.

Bohužel nem mám moc času na zkoušení, takže uvítám názory a zkušenosti všech, co doporučujete, co se vyplatí používat…

Předem moc děkuji všem za pomoc!

veszter
Člen | 4
+
0
-

Teď se na to dívám a vidím, že překladatelův text je velmi nepřesný. Omlouvám se za to. Doufám, že je alespoň trochu srozumitelné, co mám na mysli.

dms
Člen | 104
+
0
-

Nepises na co ji budes potrebovat, ale predpokladam na to, aby za tebe psala kod. Tam to bez zkouseni nepujde. Je potreba to zkouset, zkouset a zkouset az si najdes workflow co ti bude vyhovovat a naucis spravne promptovat. Muzes se odrazit na nejakem skoleni (napr tady od davida) nebo tomu venovat ten cas sam. Ja pouzivam Claude Code ve cli mode a aktualne asi nejlepsi volba (kredity v phpstormu byli strasne omezujici). To se muze ale treba za mesic zmenit a bude neco jinyho, lepsiho. Ten vyvoj je zatim porad dost divocina a jde to vse strasne rychle

veszter
Člen | 4
+
0
-

Děkuji za tvou odpověď!
Budu se řídit tvými radami a budu to zkoušet. Bohužel je Davidova škola ode mě asi 500 km daleko, což je docela velká vzdálenost 🙂.
V první řadě bych to chtěl používat na hledání chyb, kontroly a opravy. Programování si zatím vůbec nedokážu představit, jak by mohlo fungovat. Vím, že jsem pozadu, ale rád programuju (kromě monotónních částí).
Existuje případně nějaké řešení, aby AI agent neviděl všechny soubory (např. local.config.neon)? Lze je nějak vyloučit, podobně jako pomocí .gitignore nebo jiným způsobem?