Přenos dat typu ResultSet nebo Selection mezi Presentery
- gizer
- Člen | 67
Dobrý den,
řeším následující problém. V Presenteru1->Šablona1 načítám a vypisuji výběr z databázové tabulky. Metoda query() s SQL dotazem mně vrátí datový typ ResultSet. Není problém ResultSet i vypsat. Tady je tedy vše OK.
Mám však zájem s tímto výběrem pracovat v Presenteru2->Šablona2, kde provádím tisk do Pdf. Problém mám, tento výběr datového typu ResultSet přenést mezi presentery. Zkoušel jsem to v parametru odkazu n:href nebo přes proměnnou definovanou v BasePresenteru. V Presenteru2 dump() stále zobrazuje null. Jednoduché datové typy jinak tímto způsobem bez problému přenáším.
Děkuji moc za případnou radu, jak správně tento výběr dat přenést.
Editoval gizer (30. 6. 2021 9:09)
- Kamil Valenta
- Člen | 822
Metodu pro získání dat extrahuj do samostatného modelu a z obou presenterů jen volej danou modelovou metodu.
- gizer
- Člen | 67
Injektovat výběr z databáze z modelu do obou presenterů je asi možné. Problém je však ten, že ten výběr provádíme na základě vyhledávacích kritérií z formuláře, který je definován v jednom z presenterů.
Takže opět nevím co s tím?
Ještě jednou upřesním, co je mým záměrem. Jednoduše práce s výběrem z databáze.
- Na základě vyhledávacích kritérií z formuláře vypsat vybraná data z databáze a zobrazit v šabloně. Toto má za úkol presenter1->šablona1
- Vzít tento výběr, vytvořit z něj vícestránkovou pdf s možností tisku. To by měl zvládnout presenter2->šablona2
Oba body samostatně fungují. Jen zbývá přenést ten samotný výběr ve formátu datového typu ResultSet.
Děkuji předem za každou radu.
Editoval gizer (30. 6. 2021 21:25)