Přenos dat typu ResultSet nebo Selection mezi Presentery

gizer
Člen | 67
+
0
-

Dobrý den,

řeším následující problém. V Presenteru1->Šablona1 načítám a vypisuji výběr z databázové tabulky. Metoda query() s SQL dotazem mně vrátí datový typ ResultSet. Není problém ResultSet i vypsat. Tady je tedy vše OK.

Mám však zájem s tímto výběrem pracovat v Presenteru2->Šablona2, kde provádím tisk do Pdf. Problém mám, tento výběr datového typu ResultSet přenést mezi presentery. Zkoušel jsem to v parametru odkazu n:href nebo přes proměnnou definovanou v BasePresenteru. V Presenteru2 dump() stále zobrazuje null. Jednoduché datové typy jinak tímto způsobem bez problému přenáším.

Děkuji moc za případnou radu, jak správně tento výběr dat přenést.

Editoval gizer (30. 6. 2021 9:09)

Kamil Valenta
Člen | 822
+
+1
-

Metodu pro získání dat extrahuj do samostatného modelu a z obou presenterů jen volej danou modelovou metodu.

MajklNajt
Člen | 502
+
0
-

Obávam sa, že otázka bola smerovaná na prenášanie dát medzi 2 requestami, toto ale žiaľ tak ľahko nejde, tie dáta sú musíš v tom ďalšom requeste znova vytiahnuť, pripadne si ich uložiť do sessions, ale neviem, či to bude fungovať aj s ResultSetom

gizer
Člen | 67
+
0
-

Injektovat výběr z databáze z modelu do obou presenterů je asi možné. Problém je však ten, že ten výběr provádíme na základě vyhledávacích kritérií z formuláře, který je definován v jednom z presenterů.

Takže opět nevím co s tím?

Ještě jednou upřesním, co je mým záměrem. Jednoduše práce s výběrem z databáze.

1. Na základě vyhledávacích kritérií z formuláře vypsat vybraná data z databáze a zobrazit v šabloně. Toto má za úkol presenter1->šablona1
  2. Vzít tento výběr, vytvořit z něj vícestránkovou pdf s možností tisku. To by měl zvládnout presenter2->šablona2

Oba body samostatně fungují. Jen zbývá přenést ten samotný výběr ve formátu datového typu ResultSet.

Děkuji předem za každou radu.

Editoval gizer (30. 6. 2021 21:25)

Ages
Člen | 128
+
+2
-

Co si předat pouze ty vyhledávací parametry?

gizer
Člen | 67
+
0
-

Přenášet mezi presentery StdClass nebo ArrayHash? To bude asi obdobný problém jako s ResultSet?

gizer
Člen | 67
+
0
-

Vyzkouším ještě tu variantu s modelem. Něco mně napadlo. Každopádně všem děkuji za rady i náměty.