Na hostingu nefunguji nektere stranky
- saimons
- Člen | 293
Chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi cim muze byt, ze po nahrani na server se nezobrazuji nektere stranky? Jedna se o stranky kde se vola naka akce, zobrazi se pouze stranka 404. Pritom na localu vse normalne funguje. I po zadani: NDebug::enable(NDebug::DEVELOPMENT); se nezobrazuji zadne chyby (nikdy to na tomto hostingu nefungovalo). Jestli ma nekdo naky napad budu rad, jeste dodam ze je to na subdomene.
<?php
public function actionDelete($IdProject) {
$DB = new DBAdminWork;
$result = $DB->deleteWork($IdProject);
$this->flashMessage($result);
$this->redirect(':Admin:Work:');
}
public function renderEdit($IdProject) {
$DB = new DBAdminWork;
list($projectsID, $typeProjectID, $outDate, $nadpisCz, $nadpisEn, $textCz, $textEn, $recentWorks) = $DB->findProjects($IdProject);
$form = $this['workForm'];
$form->setDefaults(array('recentWorks' => $recentWorks[1], 'nadpisCz' => $nadpisCz[1], 'nadpisEn' => $nadpisEn[1], 'textCz' => $textCz[1], 'textEn' => $textEn[1]));
}
?>
metoda Delete se vykona ale Edit vyhodi tu chybu 404.
url adresu mam ve formatu
?action=insert&presenter=Admin:Work
?IdProject=20&action=edit&presenter=Admin:Work
Editoval saimons (25. 1. 2010 12:17)
- lucass
- Člen | 89
Sice netuším, jak Nette pracuje s názvy parametrů, popř. jak se k tomu staví Apache či PHP na Linuxu, ale radši bych názvy parametrů psal s malým písmenem na začátku, tj. $idProject, resp. v url idProject.
Neříkám, že je to tím, protože při delete ti to funguje, každopádně si zkus nastavit boostrap dle https://forum.nette.org/…idani-na-web?… a možná zjistíš, v čem to vězí.
Editoval lucass (25. 1. 2010 13:09)
- saimons
- Člen | 293
Tak uz se mi to podarilo vyresit, byla to doopravdy nepredpokladatelna blbustka. Server rozlisuje velikost pismen a na localu to mam vypnute. Slo predevsim o to ze jsem mel Inset.phtml a ono to hledalo insert.phtml, u delete to nevadilo protoze jsem presmerovaval na jinou stranku. Dekuji za informace.
Editoval saimons (25. 1. 2010 13:16)
- toka
- Člen | 253
Je to pravda, že kdo si neuvědomuje rozdíly mezi Windows a Linuxem, alespoň v tomto základní rozsahu – case-sensitive, tak pak ohromně trpí. Díky svému kamarádovi mám podobné zkušenosti, tímto mne MS již kdysi naštval, omezil tím názvy souborů a zdegeneroval spoustu vývojářů. A přitom dělat přenositelné weby nemuselo být tak náročné :-)