Action parametr z checkboxů

Newer
Člen | 47
+
0
-

Potřebuji nakopnout jak realizovat problém…

Vykresluji si seznam objednávek do řádků. V každém řádku mám tlačítko pro tisk etikety s adresou. (Šablona latte renderovana do pdf a uložit… )
Což je z hlediska papíru dost nešetrné řešení. (1 adresa na 1/12 papíru a zbytek prázdný.. )

Napadlo mne udělat do každého řádku input checkboxu a nad tabulku objednávek tlačítko tisk všech checked checkboxu

Problém je že počet objednávek se mění.

Mohl bych udělat form kam předám id objednávek z sql a ten pak manuálně vykreslovat kolemm výpisu objednávek…ale nepřijde mi to jako moc čisté řešení

Pak mě napadlo to tlačítko udělat jako action a předávat mu parametr javascritem ( ale jako Get parametr nepredam pole ) teda alespoň mne nenapadá jak… 🤦

Nějaký další nápad? Jak to nejlépe nejcistěji a nejlehčeji řešit?

Diky moc

Kamil Valenta
Člen | 822
+
0
-

Přiznám se, že jsem nepochopil problém, který řešíš, ale jen bych zareagoval na:
„ale jako Get parametr nepredam pole“

Proč? V getu pole normálně může být. Pokud bys ho chtěl jako persistentní, tak ho definuj prázdným polem:
$var = [];

aby bylo zřejmé, že jde o pole…

Newer
Člen | 47
+
0
-

Asi jsem to dost blbě popsal. :)) už je pozdě, omlouvám se.

Vytvarim eshop, konkrétně mluvím o sekci objednávky. Každou vykresluji do jednoho řádku. Každý rádekma tlačítko tisk adresy. Objednávky v čase pribívají.

Chtěl bych aby bylo možné označit řádky (například checkboxem) a vytisknout etikety s adresami na jeden papír.

1)1. řešení co mě napadlo byl dlouhý form. Manuálně vykresleny kolem radek objednavek . Kde bych počet checkboxu dělal foreach loopem podle aktuálního množství objednávek pak naparoval na kazdou. Ale nepřijde mi to jako dobré řešení..

1. tlačítko s ‚action‘ kde by jako parametr bylo pole z js. Ale nevím jak zjistit jaké předat z JS parametr pole k akci … ale přijde mi to čistší…
Kamil Valenta
Člen | 822
+
0
-

Stále nechápu v čem by mělo být „nečisté“, že form bude mít předem neznámý počet checkboxů – generovaných cyklem dle počtu objednávek. V handlu formu pak sáhnu na zatrhané checkboxy a vygeneruju potřebné štítky.

Nebo.

Asi bych nevynalézal kolo a nevypisoval objednávky po řádcích. Proč je nevypíšeš do nějakého již existujícího gridu, který za tebe vyřeší mraky i jiných věcí (filtrace, třídění, hromadné akce – což právě řešíš).

Newer
Člen | 47
+
0
-

@galab to vypadá jako to co jsem hledal, díky.

@KamilValenta vypisuju si je do gridu co umí filtrovat radit hledat atp. Jen mi prostě přišlo divný kolem celého dělat form.

Kamil Valenta
Člen | 822
+
0
-

A co to je za grid? Pokud umí filtrovat, tak s největší pravděpodobností už nějaký form generuje a dost možná i hromadné akce umí.