Stránka Dokumentace
- Inza
- Člen | 330
Tak a ještě dvě věci:
- IMHO je zde nelogičnost u popisu Příručky programátora, proč text pod ní začíná „Dokumentace obsahuje“ a ne slovy „Příručka programátora obsahuje“ ?? Mohu to opravit?
- Tutoriály bych posunul na wiki – když už ne kvůli dalším věcem tak kvůli slovům „Pokud máte otázku, kterou se vám nepodařilo vyřešit pomocí výše uvedených zdrojů …“, která jsou uvedena u fóra – které je nad tutoriály… Co vy na to?
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
ad 1: ok, možná ještě lepší než „Příručka programátora obsahuje“ jenom „Příručka obsahuje“
ad 2: ničemu to asi vadit nebude, akorát tutoriály v současnosti stojí za houby.
- 22
- Člen | 1478
Asi bych tam dal nejaky jednoduchy tutrial pro uplne jednoduchy web, ten
Daviduv mi prijde pro zacatecnika dost slozity, kdyz do toho hned mixuje
databazi.
Vyšel bych asi z modelu webu, kde je nejake ovladaci menu na
3 podstranky:
- – adresářová struktura
- – index.php
- – bootstrap.php
- – vytvořeni DefaultPresenteru
- – vytvoření defaultní šablony
- – includovani prvku do šablony
- – připojeni CSS
- – pripojeni Javascriptu/jQuery k ovladani menu
- – linkovani na další stranky z menu
- – vytvoření dalších pohledu/jinych presenteru
…to by bylo z pohledu začátečníka idealní imho :-)
Editoval 22 (23. 1. 2010 18:22)
- Inza
- Člen | 330
22 napsal(a):
Asi bych tam dal nejaky jednoduchy tutrial pro uplne jednoduchy web, ten Daviduv mi prijde pro zacatecnika dost slozity, kdyz do toho hned mixuje databazi.
Hele byl bys schopen takovýto tutoriál napsat? Já ho po tobě klidně zrediguji a opravím čím si nebudeš jist a tak (z psacího hlediska) – klidně by moc pomohla když bys v nette vyrobil ty kódy a vyrobil stárnky kde by byly jak jsou po sobě a ke každému bys heslovitě napsal co jsem udělali a já už to pak klidně rozepíšu tak, aby to čtenář dobře pochopil… Moc by nám to pomohlo…
- Inza
- Člen | 330
22 napsal(a):
jn, můžu to zkusit..a na jaký platformě si představuješ podklad?
navíc myslím, že se to pak může klidně rozšiřovat o práci s DB a další věci a zárověň bude pěkně vidět výhody Nette, jak lze zpětně jednoduše ovlivňovat aplikaci o nove features.
Platyformě?:-) Tomu trošku nerozumím…
Jasný zkus to a napiš pls do NDP TODO: https://wiki.nette.org/cs/dev/ndp že to děláš, díky…
- _Martin_
- Generous Backer | 679
22 napsal(a):
myslíš psaát to rovnou do dokumentace?
Udělej si stránku na wiki, podobně, jako je Dědičnost šablon.
- 22
- Člen | 1478
nene, tam to musí asi nalinkovat nějaký guru..jinak první 6 bodů hotovo, dejte vědět nějaký feedback :-)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Špatně se díváte, na seznamu stránek jsou vždycky všechny stránky.
Přestěhoval jsem to ze stránky, která se měla zabývat tím, jak vytvořit vlastní tutoriál (howto), na smysluplnější adresu.
Diskuse k tutoriálu od 22 probíhá v samostatném vlákně.
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Odkaz jsem aktualizoval, ale ty bys na to, pokud vím, měl mít také práva.