Nette na MAC OS a oprávnění

Parz1val
Člen | 2
+
0
-

Zdravím,
snažím se rozjet nette na macbooku pro. Používám klasický MAMP. Z gitu jsem si naklonoval připravený projekt dle návodu, ale píše mi to You don't have permission to access /netteblog on this server.
Dočetl jsem se, že je nutné upravit práva, ale jsem bohužel bez výsledku.

Tady příkládám odkaz na screenshot s přehledem nastavených práv.
Screenshot

Všem děkuji za odpověď :)

Editoval Parz1val (15. 4. 2020 18:38)

Gappa
Nette Blogger | 209
+
0
-

Nechybí na konci URL /www/? :)

Editoval Gappa (15. 4. 2020 19:31)

Parz1val
Člen | 2
+
0
-

Ano chybí.

*Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, you@example.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.*

mhubacek
Člen | 5
+
0
-

Zdravím,
něco podobného jsem řešil, primárně má MAMP aktivovaný Apache2, kde se musí udělat úpravy v virtualHost souboru, kde se musí nastavit cesta – návodů je plno např. zde. Druhým řešením je přepnout MAMP na webový server nginx, který pracuje s nette out-of-box.

Edit:
Btw. mám další řešení, na MacOS lze instalovat mimo balík MAMP klasické služby Apache-MySQL-PHP skrz brew, nebo využít možnosti virtualizace např. skrz Oracle VirtualBox nebo jinou alternativu, kde rozchodit během hodinky všechny potřebné služby.

Editoval mhubacek (16. 4. 2020 14:13)

Gappa
Nette Blogger | 209
+
0
-

Parz1val napsal(a):

Ano chybí.

*Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, you@example.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.*

Teď už hlásí nějakou chybu aplikace – o jakou se jedná bude napsané v logu.
Pro vývoj je potřeba zapnout debug režim (pak by se chyba vypsala přímo do prohlížeče):