Neustále mi na Macbooku píše po zadání localhostu error „403 Frobidden“

Kubin
Člen | 6
+
0
-

Dobrý den,
jsem začátečník v Nette a chtěl bych se zeptat, proč mi po zadání neustále píše localhost Forbidden, ikdyž jsem cestu k nim povolil – nebo alespoň myslím. Jestli nevíte nějaký příkaz přes terminál, ketrý mi přístup k nim povolí, jinak totiž nemůžu přes Mac na Nette pracovat. Jestli je zde nějaký jiný problém, tak mě případně informujte.
Stahování a instalaci jsem dělal přesně dle vašeho návodu.

S pozdravem
J. K.

Šaman
Člen | 2667
+
0
-

Myslíš localhost, localhost/fooapp, nebo localhost/fooapp/www.? Anebo máš přímo alias a adresu fooapp/www?

Většinou to bývá zakázázané v .htaccess. Na loalhostu v rootu ho úplně mažu, abych mohl listovat v projektech. V Nette aplikaci je v rootu další, který skrývá adresářovou strukturu a jiné potenciálně nebezpečné informace. Samotný index.php je až v adresáři www.

Takže v defaultním nastavení localhost/fooapp/www.

Kubin
Člen | 6
+
0
-

Dobrý den,

děkuji za odpověď a omlouvám se za spožděnou odpověď.
Už vše funguje. Chyba byla v zabezpečení macOS, který nedovoloval zápis do prvků ve složce.
Řešení (pro ty, vo budou potřebovat) → musel jsem zjistit jak se to povoluje:
Klikněte na složku projektu s Nette → „Informace“ → úplně dole v pravo je zámeček → otisk prstu/heslo → v tabulce nad ním v řádku „everyone“ dát „Čtení a zápis“ → úplně vlevo dole je ikona nastavení, kliknout na ni → zvolit možnost „Nastavit pro všechny ve složce“ → „Ok“ → vyčkat a hotovo.

Kubin
Člen | 6
+
0
-

Zpožděnou, pardon :D