Nette\Mail\Message, Nette\Mail\SmtpMailer, read receipt
- Honza.Mottl
- Člen | 104
hledam zpusob jak nastavit read receipt pres Nette\Mail\Message a Nette\Mail\SmtpMailer. Da se to nejak udelat?
Webovy server je v intranetu schovany ve VPN. Kdyz se odesle mail pres smtp, tak je v mailech videt IP weboveho serveru. To se zakaznikovi nelibi. Hledam moznost jak IP adresu weboveho serveru potlacit. Zatim jsem nasel pouze moznost zasilani pres anonymizer. Je nejaka dalsi moznost? Da se to nastavit na smtp serveru aby IP adresu odesilatele dale nesiril?
Diky
- Petr Parolek
- Člen | 455
Ahoj, pokud myslíš hostname a IP adresu v hlavičce u odesílajícího serveru např."
Received: from mail.example.com (mail.example.com. [1.2.3.4])
tak podle mě nejde schovat ip adresa, jedině server schovat za proxy/NAT nebo VPN.
- Honza.Mottl
- Člen | 104
ppar napsal(a):
Ahoj, pokud myslíš hostname a IP adresu v hlavičce u odesílajícího serveru např."
Received: from mail.example.com (mail.example.com. [1.2.3.4])
tak podle mě nejde schovat ip adresa, jedině server schovat za proxy/NAT nebo VPN.
Ano, myslim „Received: from“. Za VPN to je, ale ve zprave stourove vidi IP VPN serveru. Zalezi na mailovem serveru jak to zobrazi. Ja v IP VPN serveru Google mailu nevidim, zakaznik v maiu od Zoneru ano.
Asi neni jine reseni nez Anonymous remailer https://en.wikipedia.org/…ous_remailer , pokud nepujde postelovat mail od Zoneru.
Jeste by se hodila moznost read-receiptu z Nette\Mail\Message