Problémy po update na PHP 7.4.1

prog1
Člen | 45
+
0
-

Ahoj, po update PHP ze 7.3. na 7.4.1 mi při spouštění věcí v Nette vyhazuje tuto hlášku: „Trying to access array offset on value of type bool“. Zkoušel jsem to i na tom nejjednodušším co může být. Na předchozí verzi PHP mi vše chodilo. Checker až na memcache (to se mi zatím nepodařilo opravit) je O.K. Kde mohu prosím hledat chybu?

File: ...\vendor\nette\di\src\DI\ContainerLoader.php:109

 99:                throw new Nette\IOException("Unable to include '$file'.");
100:            }
101:            flock($handle, LOCK_UN);
102:        }
103:
104:
105:        private function isExpired($file, &$updatedMeta = null)
106:        {
107:            if ($this->autoRebuild) {
108:                $meta = @unserialize((string) file_get_contents("$file.meta")); // @ - file may not exist
109:                $orig = $meta[2];
110:                return empty($meta[0])
111:                    || DependencyChecker::isExpired(...$meta)
112:                    || ($orig !== $meta[2] && $updatedMeta = serialize($meta));
113:            }
Call stack
...\vendor\nette\di\src\DI\ContainerLoader.php:68 source  Nette\DI\ContainerLoader->isExpired(arguments)

...\vendor\nette\di\src\DI\ContainerLoader.php:47 source  Nette\DI\ContainerLoader->loadFile(arguments)

...\nette\bootstrap\src\Bootstrap\Configurator.php:267 source  Nette\DI\ContainerLoader->load(arguments)

...\nette\bootstrap\src\Bootstrap\Configurator.php:242 source  Nette\Configurator->loadContainer()

C:\xampp\htdocs\hello-world\app\bootstrap.php:20 source  Nette\Configurator->createContainer()

C:\xampp\htdocs\hello-world\www\index.php:3 source  require(arguments)

Variables
Exception
Environment
HTTP request
HTTP response
Report generated at 2020/02/05 17:33:20
http://localhost/hello-world/
PHP 7.4.1
Apache/2.4.41 (Win64) OpenSSL/1.1.1c PHP/7.4.1
Tracy 2.5.2
CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

Jakou máš verzi Nette? Podle verze Tracy to vypadá že máš něco hooodně starýho. Doporučuju udělat update na Nette 3.0.

prog1
Člen | 45
+
0
-

Předcházející verzi, tedy 2.4, a ta zas tak moc stará není (tuším 18.9.2018).

Editoval prog1 (5. 2. 2020 20:37)

Martk
Člen | 651
+
+1
-

Tohle bylo opraveno ve verzi 3.0.3 (nette/di)

https://github.com/…a089f529de6d#…

I ve 2.4.16 https://github.com/…15...v2.4.16#…

Editoval Martk (5. 2. 2020 20:35)