Logování vlastních zpráv

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Šaman
Člen | 2634
+
0
-

Ahoj. Mam asi banalni dotaz, ale reseni jsem tu zatim nenasel.

Potrebuji logovat nejen chyby (to resi ladenka) ale mit vedle i protokol o behu aplikace (napr: [2010–01–08 16:19] Vlozen prispevek do DB. Cas dotazu: 0.015 s). Zatim to provadim jako obycejny zapis do souboru, ale radsi bych pouzil Debug::dump($zprava). Na locale (resp. v ladicim modu) to chci na obrazovku, na ostrem serveru do souboru.
Jde nejak presvedcit Debug::dump() at v produkcnim modu vypisy nezahazuje, ale nekam zapise? (Teda, ne ze bych ho nedokazal presvedcit, ale ohybani frameworku podle svych predstav neni zrovna koser.)

Jestli to nepujde jinak, napisu si vlastni tridu, ale ve vetsine frameworku je trida log, tak nevim jestli jsem v Nette jen neco neprehlednul. (Teprve s nim zacinam.)

P.S. Omlouvam se (ne)diakritiku, ale vyfasoval jsem Mac s anglickou klavesnici (zaplatpanbuh) a neprisel jsem na to jak na nem rozchodit CsHack. A naslepo mi nadobenicka moc nejdou.

P.P.S. Uz to smolim asi pul hodiny a dochazi mi (konecne) ze Debug::dump() slouzi k necemu jinemu nez k cemu ho chci pouzit. Jedine co ma spolecne dump() a to co chci od log() je to, ze na ostrem serveru se ma chovat jinak, vetsinou tiseji. Takze spis dotaz preformuluji: Je v Nette nastroj pro logovani, nebo se povazuje za tak primitivni, ze si ho mame napsat „na miru“ svym potrebam?

Diky.

Panda
Člen | 569
+
0
-

Nemá, ale už se zde o tom diskutovalo a dokonce vzniklo i několik tříd na to: https://forum.nette.org/cs/2612-logging.

//Doplnění: měla by logovací třída smysl v Doplňcích? Nebo myslíte, že je to k ničemu?

Editoval Panda (8. 1. 2010 16:28)

Michalek
Člen | 210
+
0
-

Rozhodně do addons :) Používám svoje řešení SystemHelper::Log(‚zprava‘); a ukládá se to do DB, něčím sofistikovanějším osobně nepohrdnu.

Šaman
Člen | 2634
+
0
-

Diky moc, asi jsem pri patku uz slepej jak patrona.

Jeste by me zajimalo jestli takovehle tupe dotazy patri sem, nebo spis do „Reseni potizi“.

A pripadne jestli mam takovy prispevek nahlasit jako zraly na smazani, at se mohou ‚Nette guru‘ venovat uzitecnejsim vecem nez hledani duplicit (resp. co se stane kdyz smazu pilotni prispevek – zrusi se cele vlakno?).

=============

Dodatek: Uff, tady to vazne ZIJE. To je dalsi hvezdicka pro Nette. Trochu mi vadila nehotova dokumentace, ale to jsem na forum chodil jen pasivne.

A co se tyce tridy FileLogger, tak to jsem hledal. (Dokonce lepsi nez jsem potreboval:) Ja bych ji v doplncich bral. Aspon nikdo nebude mit hrisne myslenky na vykuchani ji ze Zendu.

Editoval Šaman (8. 1. 2010 17:00)

sin
Člen | 82
+
0
-

Ja bych byl taky pro aby dobre vyresene veci byly v doplncich aby je kazdy hnedka nasel i kdyz se na foru tolik nevyzná…

Aurielle
Člen | 1281
+
0
-

Já si zatím loguju do databáze, ale tohle vypadá pěkně :)

Panda
Člen | 569
+
0
-

Tak to tam máte

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Určitě se bude hodit. Díky Pando :)