CMS
- bazo
- Člen | 620
Ahojte,
na adrese http://bazo.sk/mokuji/admin si mozte pozriet demo
administracie mojho noveho CMS. Zatial je to taka alpha verzia, ale bol by som
rad, keby ste to vyskusali a napisali svoju kritiku.
Zatial neobsahuje ziadny pekny wysiwyg html editor, takze html treba pisat
rucne, ale je to kompatibilne s Windows Live writer.
heslo je admin.
diky za kazdy feedback!
- Bernard Williams
- Člen | 207
Nazdárek,
s tou Operou mám stejný problém – ve FF to jde v poho.
Připomínky:
- Jak se dá editovat již existující menu? Při kliku na edit mohu měnit jen pořadí, ale kde změním název? Jediná možnost je smazat a vytvořit nové – nepraktické.
- Líbí se mi ta historie, co se tam zobrazuje po editaci. Ve výsledku to sice asi k ničemu není (leda, že by se tam psalo přesně co se udělalo a ne jen „Menu updated“).
- Absence editace názvů kategorií.
- V editaci stránek je možnost přidat JS nebo CSS soubory. Asi bych tam ocenil buď nějaké rozhraní na nahrání patřičného souboru přímo na server (nemusí být nutně zde, stačilo by někde v adminu, aby člověk nemusel zapínat FTP) nebo popř. seznam již nahraných (abych si nemusel pamatovat adresu souboru z hlavy.
- Preview článku vypadá na první pohled dobře (monitor mám 21,1"), ale kdybych ho měl menší – řekněme na šířku stránky, tak se náhled ořeze – ano, vzniknout tam posuvníky, což ve výsledku na funkčnosti vliv nemám, ale na mě (jako na uživatele) to nepůsobí nejlíp.
- Preview: Jaký je rozdíl mezi tlačítky Cancel a Update? Nevedou obě na stejnou stránku se stejným výsledkem?
- Preview: Asi by se hodilo zavření toho náhledu klávesou ESC, když už to je v této podobě. Popř. umístit tlačítko k uzavření do pravého rohu jak je zvykem. (Je to blbost, já vím, ale Bazo chce kritiku, no ne? :-) )
- Záložka Content je nějaký rozcestník webu/CMS? Nebo mi něco uniká? Zatím je tam jen Pages k čemuž je přímo záložka Pages.
To je asi tak vše, co mě při letmém proklikávání napadá.
Bernard
- bazo
- Člen | 620
>
s tou Operou mám stejný problém – ve FF to jde v poho.
neviem, co je tam za problem, dokonca ma to v opere pusti dnu aj ked nedam heslo. neviem ako to debugovat v opere
Připomínky:
- Jak se dá editovat již existující menu? Při kliku na edit mohu měnit jen pořadí, ale kde změním název? Jediná možnost je smazat a vytvořit nové – nepraktické.
bude, aj vyber sablony pre menu
- Líbí se mi ta historie, co se tam zobrazuje po editaci. Ve výsledku to sice asi k ničemu není (leda, že by se tam psalo přesně co se udělalo a ne jen „Menu updated“).
nie je to historia, len potvrdenie akcie, vlastne flashmessage
- Absence editace názvů kategorií.
bude
- V editaci stránek je možnost přidat JS nebo CSS soubory. Asi bych tam ocenil buď nějaké rozhraní na nahrání patřičného souboru přímo na server (nemusí být nutně zde, stačilo by někde v adminu, aby člověk nemusel zapínat FTP) nebo popř. seznam již nahraných (abych si nemusel pamatovat adresu souboru z hlavy.
aj to je na plane. najskor bude asi nejaky file manager na nahravanie a tu sa zobrazi roletka s dostupnymi subormi
- Preview článku vypadá na první pohled dobře (monitor mám 21,1"), ale kdybych ho měl menší – řekněme na šířku stránky, tak se náhled ořeze – ano, vzniknout tam posuvníky, což ve výsledku na funkčnosti vliv nemám, ale na mě (jako na uživatele) to nepůsobí nejlíp.
pisem si
- Preview: Jaký je rozdíl mezi tlačítky Cancel a Update? Nevedou obě na stejnou stránku se stejným výsledkem?
tento preview mod by mal umoznovat pokrocilejsiu editaciu, napr posuvanie poloziek myskou, pridavanie efektov a tak. cancel zavrie okienko, update aktualizuje html v editore.
- Preview: Asi by se hodilo zavření toho náhledu klávesou ESC, když už to je v této podobě. Popř. umístit tlačítko k uzavření do pravého rohu jak je zvykem. (Je to blbost, já vím, ale Bazo chce kritiku, no ne? :-) )
na macu je iny zvyk :) musim hacknut kod toho zobrazovaca
- Záložka Content je nějaký rozcestník webu/CMS? Nebo mi něco uniká? Zatím je tam jen Pages k čemuž je přímo záložka Pages.
pages patri pod content, je to submenu. v buducnosti pribudnu dalsie polozky. ceresnicka bude definovanie vlastnych content typov, ak sa mi to podari vymysliet :)
To je asi tak vše, co mě při letmém proklikávání napadá.
Bernard
diky za konstruktivnu kritiku!
- Ani
- Člen | 226
- V ie7 se to zobrazuje špatně, hodně špatně :/
- Přijde mi divně rozdělený to vytváření stránky. V bloku contents bych nečekal title, ale skutečně nějaký obsah. To samý kategorie asi neni věcí obsahu. Celý ty formuláře bych nějak přeskupil, ale to je asi věc vkusu.
- Celkově mi to nepřijde zrovna intuitivní category, menu, link to menu, wtf?
- Category ti nevypíšou parent v přehledu. Nebyl by rovnou lepší použít nějaký treeview, než datagrid? Celkově mi nepřijde na tohle datagrid vhodnej, kolik tam těch článku průměrně bude? 10, 20 to se obejde bez stránkování, řazení a dalších cool věcí. Zatímco viditelná struktura na první pohled je podstatnější.
- Každej ten datagrid vypadá jinak a ne zrovna pěkně.
- Category/new tam nemá ten velkej text label. Nějaký label začíná velkým, nějaký malym písmenem.
Přijde mi to hodně nedodělaný a to se těžko hodnotí. A kód se hodnotit nedá. Ale jako zaklád je to dobrý, aby to nebylo, že jen buzeruju ;-)
Editoval Ani (7. 1. 2010 19:10)
- redhead
- Člen | 1313
Jééé, a já už myslel, že tu live validaci nikdo nepoužívá :D
Btw: už je nová verze (to mi připomíná, že bych moh updatnout wikinu)
- bazo
- Člen | 620
optimalizacia zobrazenia je na poslednej priecko todolistu
- Přijde mi divně rozdělený to vytváření stránky. V bloku contents bych nečekal title, ale skutečně nějaký obsah. To samý kategorie asi neni věcí obsahu. Celý ty formuláře bych nějak přeskupil, ale to je asi věc vkusu.
kategoria neni vec obsahu, ale page predsa moze patrit do kategorie. kazdy page musi mat predsa nejaky title, na identifikaciu. to neznamena, ze sa musi potom zobrazovat – zmenis sablonu podla seba alebo vytvoris novu.
- Celkově mi to nepřijde zrovna intuitivní category, menu, link to menu, wtf?
co je na tom wtf? page moze mat kategoriu aj nemusi. link nanho musi byt v nejakom menu. menu moze byt kolko chces, moze obsahovat lubovolny pocet linkov na pages. mohol by si rozviest co sa ti nepaci?
- Category ti nevypíšou parent v přehledu. Nebyl by rovnou lepší použít nějaký treeview, než datagrid? Celkově mi nepřijde na tohle datagrid vhodnej, kolik tam těch článku průměrně bude? 10, 20 to se obejde bez stránkování, řazení a dalších cool věcí. Zatímco viditelná struktura na první pohled je podstatnější.
pages nie su clanky. su to proste stranky. moze ich byt neobmedzene. to uz treeview asi nezvladne.
- Každej ten datagrid vypadá jinak a ne zrovna pěkně.
nie su vobec nastylovane este
- Category/new tam nemá ten velkej text label. Nějaký label začíná velkým, nějaký malym písmenem.
aky text label?
Přijde mi to hodně nedodělaný a to se těžko hodnotí. A kód se hodnotit nedá. Ale jako zaklád je to dobrý, aby to nebylo, že jen buzeruju ;-)
je to demo alpha verzie :)
nejake napady na funkcie pripadne typy obsahu?
- Ani
- Člen | 226
kategoria neni vec obsahu, ale page predsa moze patrit do kategorie. kazdy page musi mat predsa nejaky title, na identifikaciu. to neznamena, ze sa musi potom zobrazovat – zmenis sablonu podla seba alebo vytvoris novu.
To si jistě můžu udělat jinou, ale to nic nemění že tahle to má pojmenovaný špatně.
aky text label?
Tím sem myslel že velke text pole, u category nemá label, špatná formulace věty.
co je na tom wtf? page moze mat kategoriu aj nemusi. link nanho musi byt v nejakom menu. menu moze byt kolko chces, moze obsahovat lubovolny pocet linkov na pages. mohol by si rozviest co sa ti nepaci?
Tak link jde jen na jedno menu. A jestli má kategorie plnit funkci skupiny, tak je lepší ten název skupina. Nebo to má být nějaká category jako treba kategorie ve WP, prostě z toho absolutně není poznat co to má dělat. Zajisté při větším zkoumání na to člověk třeba přijde…
Každopádně, já ti podměty dal a nějak nemám víc důvodů tě přesvědčovat, nakonec je to tvůj projekt.
Editoval Ani (7. 1. 2010 20:15)
- bazo
- Člen | 620
Ani napsal(a):
To si jistě můžu udělat jinou, ale to nic nemění že tahle to má pojmenovaný špatně.
co ma pomenovane zle?
Tak link jde jen na jedno menu.
bolo by k niecomu dobre, keby sa dal link vytvorit do viacerych menu?
>A jestli má kategorie plnit funkci skupiny, tak je lepší ten název
skupina. Nebo to má být nějaká category jako treba kategorie ve WP, prostě
z toho absolutně není poznat co to má dělat. Zajisté při větším
zkoumání na to člověk třeba přijde…
>
je to proste kategoria, mozno je to zbytocne. vhodnou sablonou zo stranok v kategorii moze byt blog napr.
Každopádně, já ti podměty dal a nějak nemám víc důvodů tě přesvědčovat, nakonec je to tvůj projekt.
ja sa nechcem hadat. chcem len presnejsie zistit tvoj nazor.
- LuKo
- Člen | 116
bazo napsal(a):
optimalizacia zobrazenia je na poslednej priecko todolistu
Docela se mi osvědčilo ladit průběžně po menších částech. Vytvoření komplet webu pro Chrome a až následné ladění pro ostatní prohlížeče se mi už párkrát nevyplatilo. Ale to je každého věc.
Při přepínání tabů, např. pages/new/edit je docela otravný efekt černání stránky. Obsah je načtený prakticky okamžitě, ale nezávisle na tom ještě musí proběhnout efekt zčernání a zesvětlení stránky. Možná bych dal nějaký indikátor přímo vedle textu s názve tabu, jako to mají prohlížeče.